torstai 5. helmikuuta 2015

Tonnikalapasta



Ruuanlaitto ei valitettavasti ole mulle mikään joka päiväinen ilo.
Joka päivä syödään, mutta kokkaamisvaiheessa harvoin koen minkäänlaista iloa ja intoa.
Ja koskaan ei ole tarpeeksi nopeita, helppoja, terveellisiä ruokaohjeita- niin helposti sitä juuttuu kokkaamaan aina niitä samoja eväitä. 
Tämä ohje on Valion sivuilta.
Mä en mitenkään hirmuisesti tykkää tonnikalasta, mutta tätä söin oikein mielelläni.
Siskoni (joka todella pitää tonnikalasta!) mielestä tämä oli oikein hyvää.



Erimakuisilla sulatejuustoilla ja maustetuilla tonnikaloilla makua voi tuunata helposti.
Sipulia laitan ensi kerralla 2 kpl.
Ohjeen mukaan tästä tulisi 2 annosta.
Itse laitoin vähemmän makaronia, ja silti tätä olisi syönyt kolme ihmistä, erikoista.
Tai sitten on kyse siitä onko isonälkä vai pikkunälkä. :)




5dl pastaa (laitoin 3,5dl)
1rkl Oivariinia, juoksevaa
1-2 sipulia
1rkl tomaatti pyreetä (laitoin n. 1dl paseerattua tomaattia)
1-2 tomaattia
1prk (185/140g) tonnikalaa
n. 1dl pastan keitinvettä tai vettä
½rkl sitruunamehua
½pkt (=125g) Koskenlaskija paprika sulatejuustoa
2rkl hienonnettua tilliä (jätin laittamatta)

Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna rasva pannussa. Kuullota siinä hienonnettu sipuli ja tomaattipyree/paseerattu tomaatti.
Lisää kuutioitu tomaatti ja tonnikala. Kuumenna muutama minuutti.
Lisää vesi, sitruunamehu ja paloiteltu sulatejuusto.
Kuumenna, kunnes juusto on sulanut.
Lisää halutessasi vettä.
Lisää lopuksi tilli.

Yhdistä keitetty, valutettu pasta kastikkeeseen. 
Tarjoa heti.


1 kommentti: