Jääkaapissa lojui muutama kohtuullisen mustaksi muuttunut banaani joille piti keksiä käyttöä.
Mummu on opettanut, että on synti heittää ruokaa roskiin...
Kirjasta Nigella Express löytyi oikein soppeli ohje, banaanit pääsivät hyötykäyttöön.
Kermatoffeeta ei ollut, joten suklaalla mentiin.
Omar-karkit olisivat taatusti olleet loistavia tähän, mutta eihän suklaakaan pahaa ole. :)
Testiryhmän kommentit kiteyttäisin vaikka näin:
Jos et pidä banaaneista, tätä ei kannata testata.
Jos sisälläsi asuu pieni apina, ei muuta kuin leipomaan! Nam!
3 erittäin kypsää banaania
11/4 dl öljyä
2 munaa
250g (4,2dl) vehnäjauhoja
100g (1,1dl) sokeria
½tl ruokasoodaa
1tl levinjauhetta
150g kermatoffeeta tai suklaata pieninä paloina
Soseuta banaanit vaikkapa haarukalla.
Kaada öljy kannuun, vatkaa sekaan munat. ( Vispasin ihan vaan kierrevispilällä.)
Mittaa jauhot, sokeri, sooda ja leivinjauhe kulhoon, sekoita.
Lisää joukkoon muna-öljyseos ja banaanimössö, sekoita.
Lisää toffee/suklaamurut, sekoita.
Jaa taikina muffinssivuokiin.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Juuri pähkäilinkin, että mitäs noista tummuneista banaaneista tekisin, kun ei viitsi roskiinkaan viskata. Nyt ei tarvi enää pohtia, muffinssia vaan iltakahville tekemään :D Joten sopivaan saumaan tuli tämä resepti, kiitos :)
VastaaPoistaOnpas herkullisen näköisiä herkkupaloja!
VastaaPoistaBanaani on yksi parhaimmista leivonta raaka-aineista! Ja mitä vanhentuneempia banaaneja, sen parempaa makeutta niistä saa irti leivonnaisiin. ;)