perjantai 30. tammikuuta 2015

Viinimarjapiirakka



Pakastimen antimia on hyödynnetty tähänkin piirakkaan.
Mä tykkään viinimarjojen kirpeästä mausta, pakastamisen jälkeenkin.
Tämä piirakka on kuitenkin sen verran hapokasta, että vaatii kaverikseen vaniljakastiketta tai jätskiä.
Jos on viinimarjojen ystävä, tämä piirakka taatusti maistuu.
Siskoni tykästyi tähän, joten sai sitten ison kimpaleen kotiin vietäväksi.
Tämän voimin oli kuulema aloitettu sunnuntainen vapaapäivä. :) 




150g voita
1dl sokeria
1 muna
2dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta

Nypi kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja levitä se vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
riittävästi marjoja + sokeria
(marjoja väh 0,5l,sokeria maun mukaan, marjojen makeudesta riippuen)
1 prk (200g) kermaviiliä
1muna

Levitä marjat vuokaan taikinan päälle.
Sekoita kermaviili ja muna. 
Levitä seos marjojen päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30-40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti