sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Merirosvolaivakakku 6-vuotiaalle



 Huhhuh! Nyt ne on juhlittu, keskimmäisen 6v synttärit!<3
Aikamoista hulinaa on ollut koko päivän, mutta mukavaa! Ilma olisi saanut olla sen verran lämpösempi, että aikuiset olisi voineet kahvitella takapihan terassilla, mutta meni se näinkin. Lapset kyllä juoksivat pihalla ison osan ajasta.
Laskinkin että tänään kävi 35 ystävää ja sukulaista. Ensin oli kaverisynttärit aamupäivällä ja sen jälkeen suku. Mukava oli kaikkia nähdä! <3
Syntymäpäiväsankarikin on tosi onnellinen oloonsa, koko päivän on leikkinyt ja herkutellut, nyt kasaa isän ja veljen avustuksella uusia lego-juttujaan.
Kiitos kaikille paikalla olleille! Olipa ihanaa nähä!






Kakku oli pojan toiveesta merirosvolaiva, mallia otin Milliltä, kiitos vain. :)
Ei tuosta tullu ihan sellainen kun aattelin, mutta lapset ja varsinkin Jere tykkäsivät, joten kyllä se täytti tehtävänsä.
Täytteeseen laitoin Jeren toiveesta kermaa, vadelmahilloa ja mansikkasurvosta sekä kermaa. Kostutus mansikkamehulla. Olisin halunnut jotain muutakin täytteeseen, mutta synttärisankari sai valita. Ja meillä kun on useampikin jolle ei esim rahka maistu joten paras pysyä sellaisessa, josta tykätään.
Muitakin leipomuksia oli toki tarjolla, koitan laittaa ohjeita ja kuvia, kunhan ehdin. Kovin on ollut viime aikoina kiirettä,ei koneelle kerkeä! Työ haittaa harrastusta... :)

Kakun pohja tällä ohjeella halk.26cm vuokaan.

7 munaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 40-50 minuuttia.


Tässä vielä kuvat suklaamuffinsseista ja gluteenittomista mustikkamuffinsseista.


6 kommenttia:

  1. Hieno merirosvolaiva.Kyllä olisi meitin poika ollut ikionellinen jos olisi tuollainen kakku ollut syntttäreillä.Äiti kun teki aina tavallisen perinteisen pyöreän kakun pöytään.Pitäisiköhän räväyttää ylppärijuhlille merirosvoaiheista.
    Ja muffinsitkin samalla teemalla.Ja liina.

    Hienosti on tarjolla eri aiheeseen noita koristeita.

    Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  2. Hieno kakku :) ei ole tullu "isoille pojille" leivottua mitään pitkään aikaan, on vaan ollu Hello Kittyjä ja tyttö juttuja viime aikoina.

    VastaaPoista
  3. Olet sinä Sumi kovasti ahkeroinut kakkujen parissa. Merirosvokakussakin on niin paljon pientä osaa joten aikaa on mahtanu vierähtää hiukkasen ennenkuin kaikki osat on ollu valmiina. Kiitettävä lopputulos ja oli hyvin suussa sulavakin vielä. Maiskis ja namnam!

    VastaaPoista
  4. Heippa! Meillä on tulossa 6-vuotis synttärit, ja kakkusi on aivan täydellinen! Millin mitalla-sivustolla en pystynyt näkemään alkuperäistä kakkua, mutta koska oma tekemäsi on loistava, voinko saada siihen ohjetta? Esim., mitä tuotteita kaupasta, mitä suosittelet, teko-ohjeita yms! :)
    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista. :)
      Eli ite tein kakun pyöreään halk 26cm vuokaan.
      Laivan sivut tein leikkaamalla ne suoriksi, kokka tylppäkärkisen kolmion muotoon.
      Kostuta ja täytä kakku sitten tavalliseen tapaan.
      Irti leikatuista paloista saa tehtyä perään ja kokkaan reunoja, kuten kuvassa.
      Päällystin kakun pastavärillä väjätyllä kermavaahdolla.
      Koripunostyllalla on tehty nuo raidat, jotka yritää näyttää laudoilta. :)
      Laskusilta on Royal-suklaata, kokan masto lakritsipatukka.
      Kaupan (tai makuunin) irtokarkkivalikoimasta löytyy kaikenlaista tarpeellista, esim pääkallokarkkeja, soppelit karkit hyttien ikkunoiksi, lakritsinarurullia köydeksi..mitä mielikuvitus vaan keksii. :)
      Perässä oleva pieni merirosvolippu muffinssikoriste.

      Tässäkakussa nuo merirosvot ja krokotiili on poikien leikeistä ukkeleita. Toki perusteellisesti pestyjä.
      Ruori legolaivasta.

      Vesi sinisellä pastavärillä värjättyä kermavaahtoa.
      "Kivet" joilla kroko ja
      sotilas ovat, on jääkaapissa jäjmettynyttä kermavaahtoa, kuorrutuksesta ylijäänyttä.

      Purje kannattaa tehdä muutamaa päivää aikaisemmin jotta ehtii kuivua. Mä tein sen mokan että unohdin koko purjeen, tuo on viime tipassa paniikissa kyhätty. Liian raskas.
      Marsipaanista tehty, mutta suosittelisin ohueksi kaulittua sokerikuorrutetta tai paperikin käy. Sokerikuorrute kuivuukin nopeammin kuin marsipaani.

      Toivottavasti tästä oli jotain apua?

      Leipomisintoa! Ja paljon onnea 6-vuotiaalle!

      Poista