lauantai 14. helmikuuta 2015

Broilerin filettä uunissa ja Herra Hakkaraisen perunarieskat





Päivänä eräänä pipo kiristi päätä (taas) kun piti miettiä iänikuista kysymystä:
Mitä hittoa taas keittäis?
Facessa kaveri heitti useammankin hyväksi havaitun vinkin joista ensin otin toteutettavaksi Hellapoliisin ohjeen.
Maistui! 
Lapset ei (yllätysyllätys!) tykänneet sienistä tai tomaateista tai...uunitetut kasvikset on suunnilleen kirosana, raakana kuulemma parempia. 
Mutta ne oli helppo onkia erilleen, ettei vaan suuhun menee mitään epäilyttävää.
Myös toteutus oli nopsa ja helppo, paistamiseen tosin kului aikansa.

Ohje on neljälle, itse tein pakkauksesta jossa oli 8-9 filettä.




Eines uunissa. 
Tässä vaiheessa tajusin että kirsikkatomaatit unohtui...tukin ne sitten puolikkaina soosin sekaan.
Ruokakermana kokeilin Rainbown sipulikermaa, sopi hyvin. 
Väri vaan hieman yllätti, se kun oli ruskeaa. Hetken luulin ottaneeni väärän purkin ja kipanneeni sekaan suklaakermaa. :)

broilerin rintafileitä
2 sipulia renkaina
2 kevätsipulinvartta (purjoa)
1 punainen paprika suikaleina
3 isoa herkkusientä viipaleina
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Santa Maria Chicken and Steak Mausteseosta myllystä (Meiran broilerimaustetta)
100g kirsikkatomaatteja

2dl ruokakermaa
n. 100g juustoa

Laita uunivuoan pohjalle sipulit, herkkusienet, paprika ja valkosipuli.
Nosta pinnalle broilerin fileet, joiden kummallekin puolelle olet rouhinut/ripsinyt mausteseosta.
Ripottele pinnalle kirsikkatomaatit.
Kaada päälle keskenään sekoitettu kerma ja juustoraaste.
Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla 40-60 minuuttia riippuen fileiden paksuudesta.
Tarjoa lisäksi riisiä ja salaattia.








Välipalaksi tekaisin edellisen päivän ruuasta tähteeksi jääneet keitetyt perunat.
Nämäkin katosivat sujuvasti. :)

4 keskikokoista kypsää perunaa tai 
n. 3dl perunamuusia
1prk kermaviiliä tai 1½dl maitoa
1tl suolaa
1 muna
1dl kaurahiutaleita
2dl vehnäjauhoja (tai sämpylä-, hiiva tai spelttijauhoja)
2 rkl voita sulatettuna

Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Survo haarukalla kypsät, kuoritut perunat.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Leivo taikinasta n. 1-1½ paksuisia leipäsiä.
Pistele leivät haarukalla ja paista n. 12 minuuttia.
Tarjoa lämpiminä.


Tältä päivää työpäivä pulkassa, nyt meillä keitetään teetä ja syödään kaupan tätin leipomia pullia.
Joskus näinkin. :)

Ihanaa ystävänpäivää kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti