torstai 19. helmikuuta 2015

Bataatti-porkkanasosekeitto


Edellisen postauksen leivän kaveriksi sopii tämä keitto.
Tämä(kin) ohje kaverin vinkkaama.
Ei mitään jakoa, että meillä kukaan muu olisi tähän koskenut.
Sain syödä ihan ite...
Kurpitsansiemenet unohdin onnellisesti ja keiton päälle kaavailemani basilikan lehdetkin olivat yön aikana rupsahtaneet, joten tämä keitto popsittiin ilman isompia lisukkeita.


1 (150g) sipuli
1 (500g) bataatti
3 (300g) porkkanaa
1 valkosipulin kynsi 
8dl vettä
1½ kasvisliemikuutiota
½pkt (125g) Koskenlaskija Voimakas sulatejuustoa
1dl kevytmaitoa 
½tl suolaa
2 rkl kurpitsansiemeniä

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat.
Lisää ne kiehuvaan kasvisliemeen valkosipulinkynnen kanssa.
Keitä kypsäksi n. 30 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Lisää juusto nokareina sekä maito.
Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 minuuttia.
Mausta suolalla.
Tarjoa paahdettujen  kurpitsansiemenien ja esim. yrttijogurtin kanssa.

1 kommentti:

  1. Sosekeitot, ja keitot yleensäkin ovat hyviä ruokia! :) Tämä näyttää todella herkulliselta! :)

    VastaaPoista