keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Suolainen iltapalapiirakka



Sain siskoltani ohjeen tähän mainioon iltapala/välipalapiirakkaan.
Tähän uppoaa ruualta ylijäänyt riisi, ja täytettä on muutenkin helppo tuunata omien mieltymysten mukaan. Sulatejuustot, tuorejuusto, Aura-juusto, ananas, tai mikä nyt itselle maistuu ja kaapista löytyy, sopii hyvin täytteen sekaan.




100g voita
1,5dl kaurahiutaleita
1,5 dl sämpyläjauhoja
4-5dl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa (lämmintä)
2tl sokeria
1pss kuivahiivaa
0,5tl suolaa

Sotke taikina-ainekset samaan kulhoon ja anna kohota liinan alla hetken aikaa.
Valmista täyte taikinan kohotessa.


Täyte:
400g jauhelihaa paistettuna ja oman maun mukaan maustettuna
sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 tomaattia pieninä palasina
1,5dl riisiä (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)
juustoraastetta

Keitä riisi tai käytä ruualta ylijäänyttä.
Paista jauheliha, sipuli- ja valkosipulisilput.
Mausta mielesi mukaan.

Jaa taikina kahtia ja painele toinen puolikas uunipellille leivinpaperin päälle.
Levitä jauhelihamössö päälle.
Painele littanaksi /kauli taikinan toinen puolikas ja levitä pellille päällimmäiseksi.
Voitele kananmunalla.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Nauti sellaisenaan annospaloiksi leikattuna tai dippaile pienempinä paloina pestoon tai dippiin.



4 kommenttia:

  1. Tässä on tosi mielenkiintoinen resepti! Varmasti herkullinen! Hyvää huhtikuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä oli hyvää. :)
      Ihanaa huhtikuuta myös sinulle! <3

      Poista
  2. Nam. Kuulostaa hyvälle:) laitan tämän jossain kohti kyllä testiin!

    VastaaPoista