tiistai 7. huhtikuuta 2020

Kaura-pellavansiemenleipä


Tätä olen tehnyt aiemminkin, leipä on todella hyvää! 
Tänään olisi tarkoitus tehdä uusi leipä, koska jääkaappiin jäi puoli pakettia hiivaa. :)
Jauhojen kanssa voi huoletta soveltaa, alkuperäisessä ohjeessahan on 5dl vehnäjauhoja.

Mä nautin nyt kolmesta vapaapäivästä, toinen päivä menossa. 
Ulkona paistaa aurinko ja viime viikolla satanut lumi sulaa, ihanaa!
Ajatuksissa olisi käydä lenkillä, kunhan leipä on paistettu.
Nuoriso etäopiskelee ja mä hoidan muonituksen. :)



2dl kaurahiutaleita
1,5tl suolaa
2dl kiehuvaa vettä
25g hiivaa
2dl haaleaa maitoa
½dl pellavan siemeniä
½dl leseitä
2rkl öljyä
2½dl sämpyläjauhoja
2½dl vehnäjauhoja

Sekoita kautahiutaleet, suola ja kuuma vesi. Anna jäähtyä vähän.
Murenna joukkoon hiiva.
Lisää haalea maito ja sekoita kunnes hiiva liukenee.

Sekoita siemenet, leseet, öljy ja jauhot keskenään. Lisää taikinaan vähän kerrallaan.
Sekoita tahmeaksi taikinaksi.
Ripottele vähän jauhoja päälle, kohota liinan alla n. 40min.

Vaivaa taikina jauhotetuin käsin, muotoile limpuksi.
Laita taikina n. 2 l leipävuokaan, kohota 30min. 
Voitele vedellä, ripottele päälle kaurahiutaleita.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 40-50 minuuttia.
Jäähdytä leipä vuoassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti