tiistai 21. huhtikuuta 2020

Mummon perunaviipalelaatikko


Tämä ohje ei ole meidän mummon, vaan netistä joskus talteen otettu ohje.
Kokeiluun se pääsi vasta nyt, kun se tuli vastaan etsiessäni ideoita siihen mitä keittää..
Kelpasi koko perheelle, ja tästä tuli iso satsi, hienoa!

n. 15 keskikokoista kiinteää perunaa
800g jauhelihaa
mustapippuria
valkopippuria
jauhelihamaustetta
1-1½tl suolaa
1 iso sipuli
voita
6dl vettä+1½ lihaliemikuutioa
juustoraastetta

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon pilkottu sipuli. Kuullota hetki.
Mausta suolalla, musta- ja valkopippurilla sekä jauhelihamausteella.

Kuori perunat. Jos ei huvita kuoria, huuhtaise ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.
Itse laitoin siivut kulhoon, kylmään veteen kunes oli aika laittaa ne vuokaan.
Lado uunivuoan pohjalle kerros perunaviipaleita, lisää päälle 1/3 osa jauheliha-sipuliseoksesta.
Kasaa tällä tavoin niin että päällimmäiseksi jää perunaviipalekerros.

Kaada päälle lihaliemi ja lisää pari nokaretta voita sekä hieman juustoraastetta.
Paista uunin keskitasolla 220asteessa n 1h.
Testaa että perunat ovat pehmeitä.
Ota laatikko pois uunista ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Mä tykkään tosi paljon kaikista laatikoista, yleensäkkin perunaa söisin joka päivä, siihen ei kyllästy. Lapsuudesta muistan kun syötiin perunamaitoa, onko sinulle se tuttu ruoka ?tai oletko tehnyt joskus sitä ?
    Tänään teen savuliha hernekeittoa ison kattilallisen, sitä syödään sit kahestaan aika monta päivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mummu keitti aikoinaan maitoperunoita. Muistaakseni siihen tuli maidon ja pottujen lisäksi sipulia. Mä en sitä koskaan syönyt. PYstyn hyvin käyttämään maitotuotteita muuten, mutta maito maitona laittaa ykäämään. Keitetyn maidon hajukin ällöttää.
      Mutta monelle se on herkkua, samoin kuin makaronivelli.

      Hernekeitto kuullostaa hyvältä! Samoin se ettei tarvi joka päivä miettiä mitä keittäisi. :)

      Poista
    2. Maitoperuna tuttu juttu ja joo, sipulia myös

      Poista
  2. Tuo on varmasti hyvää! Kiitos ohjeesta! Aurinkoa ja iloa kevät päiviisi♥

    VastaaPoista
  3. Just meni uuniin viipalelaatikko, tykännyt lapsesta asti sellaisesta "punaisesta laatikosta" eli maustaessa jauhelihan laitan sinne reilun turauksen ketsuppia heh.

    VastaaPoista