lauantai 17. tammikuuta 2015

Ahvenanmaan pannukakku


 
Päivänä eräänä keskimmäinen halusi riisipuuroa.
Meidän perhe ei ole mitenkään intohimoinen puuronsyöjäsakki, joten sitä jäi yli..
Lopuista tehtiin Ahvenanmaan pannaria, joka kelpasi huomattavasti paremmin kuin puuro. ;)



 
3 dl riisipuuroa tai mannapuuroa
5dl maitoa
2½dl vehnäjauhoja
3 munaa
1dl (n.100g) sulatettua voita
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
½tl suolaa
2tl kanelia tai kardemummaa
 
Sekoita puuro ja maito kulhossa.
Vispaa sekaan kananmunat, vehnäjauhot ja sulatettu voi.
Lisää taikinaan sokerit, suola ja kaneli, sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Kypsennä 225 asteessa n. 35minuuttia.
Tarjoa marjojen tai hillon kanssa.





2 kommenttia:

  1. Tämä on hyvää! Mulla oli joku Gotlantilaisen pannukakun ohje, joka muutoin oli hyvin samantyylinen, mutta mausteena käytettiin sahramia - riisipuuroa tuli siihenkin. Puoliso ei vain kauheasti tuosta sahramin mausta tykkää, joten voisinkin kokeilla näillä perinteisemmillä mausteilla :)

    VastaaPoista
  2. Meilläkään ei taitais sahrami kelvata. Kaneli on turvallisempi vaihtoehto. :)
    Tuo Gotlantilainen versio onkin mulle vieras.

    VastaaPoista