Pulla jäi jäähtymään kun lähdin kauppaan.
Takaisin tullessa sitä oli jo ehditty nakerrella...
Mikäs sen hienompaa! Paras kiitos on tyytyväiset makutuomarit. :)
Pulla oli mukavan pehmeää, ja vanilja maistui ihanasti.
Mieskin söi yhden palan, mutta toista ei kuulemma halua.
Lapsille ja kylässä käyneille sukulaisille tämä kyllä maistui.
Tai sitten eivät vaan kehdanneet valittaa.
Ne sukulaiset siis, lapsilla ei moisia estoja ole. ;)
Ohje Kaneli&Sokeri-lehdestä.
Taikina:
5dl maitoa
50g hiivaa
2dl sokeria
2 munaa
1rkl kardemummaa
2tl suolaa
15-16dl vehnäjauhoja
150g voita sulatettuna
Vaniljatäyte:
2ps (yht 125g) vaniljakastikeaineksia
(BlåBand vanhan ajan vanilja)
4dl maitoa
Kanelitäyte:
75g voita
kanelia ja sokeria
Voiteluun kanamuna ja koristeluun raesokeria.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää sokeri, suola,kardemumma ja munat.
Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen jauhoja.
Lisää alustamisen loppuvaiheessa sulatettu voi.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä n. puoli tuntia.
Valmista vaniljatäyte vispaamalla vaniljakastikejauhe kylmän maidon joukkkoon.
Anna turvota jääkaapissa n 10 min.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle.
Kauli 1/3 taikinasta pienen pellin kokoiseksi levyksi (25x50cm).
Jos käytät isompaa peltiä, taikinan ei tarvitse ulottua reunoille asti.
Nosta taikinalevy pellille leivipaperin päälle.
Levitä vaniljatäyte taikinan päälle.
Kauli lopputaikina suureksi levyksi.
Levitä sulatettu voi levylle, sen päälle sokeria ja kanelia maun mukaan.
(Ohjeessa 1dl sokeria ja 2rkl kanelia.)
Kääri levy leveämmältä sivulta tiiviiksi rullaksi.
Leikkaa rullasta viipaleita jotka laitat leikkuupinta ylöspäin vaniljatäytteen päälle.
Jätä viipaleiden väliin hieman kohoamisvaraa.
Kohota pannupullaa liinalla peitettynä puoli tuntia.
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia.
Herkulliselle vaikuttaa ja kivan erilainen tekotapa, käytttää nyt sitten millaisia täytteitä tahansa.
VastaaPoista