Ja taas jatkuu arkistojen purkaminen...
Liukastuin viime viikolla niin että toisen nilkan nivelsiteet tykkäs vähä kyttyrää. Nyt maadun saikulla ja pidän koipea kohoasennossa. Joten loistavaa aikaa tonkia mitä kaikkea en olekaan muistanu/ehtiny blogiin tallettaa.
Viime vuoden mustikkasato jäi olemattomaksi, mutta muutama pieni pussillinen saatiin pakastimeen.
Tämä ihana piirakka on niistä tehty.
Pääsi välittömästi mustikkapiirakkaohjeiden kärkisijoille,yhdessä Lötköpiirakan kanssa. Nam!
Meillä kävi vieraita, ja vuoka tyhjeni yhdellä kahvittelukerralla.
150g voita
1,5dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
400g mustikoita
(Tai niin paljon kun haluaa laittaa, multa meni enemmän.)
Murutaikina
100g voita
1dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
Vatkaa sokeri ja voi keskenään. Lisää muna vatkaten.
Sekoita muuta aineet keskenään, lisää taikinaan ja sekoita.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. (Mun vuoka halk. n. 28.)
Lisää mustikat.
Nypi murutaikinan aineet keskenään murumaiseksi seokseksi.
Ripottele mustikoiden päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Mä oon vasta viime aikoina ottanu käyttöön tämän mummulta peräisin olevan emalisen teenhaudutuskannun. Ihana kapistus!
Tee tosin värjää kannun sisukset, mutta siihen auttaa pesu ruokasoodalla.
Pirteää loppuviikkoa!
♥ihanaa piirakkaa, ja ihana kannu!
VastaaPoistaParanemisia sinne!
VastaaPoistaPiirakka vaikuttaa hyvältä, täytyypä kokeilla. Ei tahdo tulla pakastemustikoita käytettyä kuin soppaan...
Aivan ihanan näkönen mustikkapiirakka!! :) Ja ei muutaku pikaista paranemista! :)
VastaaPoistaKiitos! :)
VastaaPoista