keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Porkkanainen suklaakääretorttu

Tämä ohje on useamman vuoden takaa, oliskohan Pirkka-lehdestä...? Varmaksi en muista, mutta luulisin.niin.
Jotain piti vähän leipoa, kun oli vieraita tulossa, mutta kovin paljon ei työpäivän päälle ollut aikaa. Tämä tuli nopsasti ja lapsetkin pääsivät taas auttelemaan. Tätä on hippasen sotkuista leikata, joten tekaisin valmiiksi leivospaloja kermaströsselikoristelulla, joka näyttää...miltä näyttää. Muuta nyt ei kaapista tähän hätään löytynyt.
Porkkanaraaste olis ollut varmaan vielä parempaa vähän hienompana versiona, mutta kun "neiti minäite" halus kans raastaa, mun hermoni ei kestäny hinkata raastimen pienemmällä terällä..Vedeltiin sitten sillä suurimmalla. Olis kai asiallista ostaa jonkinlainen yleiskone sen simahtaneen perintökoneen tilalle! :)
No, joka tapauksessa, tuo porkkanaraaste tekee kääretorttupohjasta ihanan kosteaa ja mehevää!
Ja tämän leivonnaisenhan on kai pakko olla terveellistä, kun laitetaan porkkanaraastetta ja öljyä??? Eli kai tätä saa syödä hyvällä omallatunnolla??? ;)


Pohja:
3 dl porkkanaraastetta
2dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
½dl kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2 munaa
3/4 dl öljyä tai juoksevaa margariinia

Täyte:
1dl vispikermaa
250g maitorahkaa
½-1dl sokeria (Makuasia, ite laitoin lähemmäs
 desin)
 2-3tlvaniljasokeria 
 1rkl sitruunamehua

(Itse lisäsin vielä 100g rouhittua maitosuklaata)


Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe,leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Riko munien rakenne, lisää joukkkoon öljy ja raaste. Lisää jauhoseos. Sekoita hyvin.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, sipaise hieman öljyä leivinpaperillepaperille. Kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Kaada hieman jäähtyneenä sokeroidulle leivinpaperille. (Kookoshiutaleetkin käy, jos niistä tykkää.)

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Tarkista maku.
Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle, kääri rullalle. Anna vetäytyä jääkaapissa väh. 1h ennen tarjoamista.
















Ystäväni mielestä kääretorttu oli näin hyvää. :)

5 kommenttia:

  1. Vastavierailulla:o). Mukavat sivut sinulla. Linkitys sopii mainiosti ja minäkin linkitän sinut.
    Heti kopsaan tämän porkkana herkun. Minä rakastan porkkanaleivonnaisia:o)

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos kovasti käynnistä ja kommentista blogissani! Linkitys sopii oikein hyvin! Herkullisen näköistä kääristä, varmasti oikein terveellistä ja hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Vastavierailulle tulin, kiitos kakkukehuista :)

    Tämä ohje vaikuttaa niin hyvältä, että menee testattaviin!

    VastaaPoista
  4. Tätä kyllä kokeillaan meidän perheessä ja mut saa linkittää ja mä linkitän sut jos sopii.

    VastaaPoista
  5. Ilman muuta minut saa linkittä! :) Kiva juttu! :)

    VastaaPoista