torstai 8. huhtikuuta 2010

Porkkanasämpylät

Lasten teki mieli sämpylöitä, joten eihän siinä muu auttanu kun taas leipoa. Sämpylät on onneks niin nopsia pyöriteltäviä, ettei siinä kauaa mee. Kaikille riitti kuitenkin sopivasti leipomista, ja lattialle saatiin aikamoinen kasa jauhojakin, imurille töitä.
Ja hyviähän nuo on, aikamoinen kasa sämpylöitä katos lasten suuhun päivän aikana. :)
Nyt kun tupa on hiljainen ja sade rummuttaa kattoa, on ihana ottaa kirja ja kömpiä sohvalle sämpylän kanssa. Jos vielä saisin iltateenkin juotua ilman että läikytän sen lattialle...eräs paheistani tuo sohvalla syöminen ja lukeminen! ;)

Tein taikinan jauhopussin ohjeen mukaan, paitsi että korvasin siirapin sokerilla ja hiivan kuivahiivalla.Niin ja lisäsin porkkanan!

5dl maitoa
1pss kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
1,5 rkl sokeria
½dl öljyä
12-13 dl sämpyläjauhoja (ite en mittaa jauhojen määrää, laitan niin paljon että taikina tuntuu hyvältä. Kai se lähhelle tuon ohjeen määrää menee.)
2 porkkanaa raastettuna


Laita kulhoon pari desiä jauhoista ja kuivahiiva, suola ja sokeri. Kaada sekaan lämmitetty maito. Vatkaa seosta voimakkaasti. lisää loput jauhoista vähitellen sekä porkkana raaste. Viimeisenä öljy. Vaivaa taikina niin että ainekset menevät kunnolla sekaisin. Peitä kulho ja laita esim mikroon (siellä ei ole vetoa) kohoamaan 30 minuutiksi.
Leivo taikinasta pieniä sämpylöitä. Laita pellille ja anna kohota liinalla peittettynä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti