tiistai 13. huhtikuuta 2010

Gluteenittomat muffinssit

Ihanaa, vapaapäivä!!!
Tänään ollaankin ehitty vaikka mitä.. siivota, leipoa, ulkoilla ja olinpa eka kertaa elämässäni bodycombactissakin. Nyt on joka paikka kipeänä ja varpaissa rakot. Eli uudet kengät on syytä hankkia ennen seuraavaa kertaa!
Noissa liikuntajutuissa on vaan se vika, että sitten on niiiin nälkä...ja helposti aattelen että kun kerran on ollut niin aktiivinen,niin sitten on lupa syödäkin urakalla.;)
Onneksi ehin pakastaa nuo loput muffinssit jo, etten niitä sitten mutustele.

Eli  Gluteenitonta leivontaa blogista löytyi tälläinen gluteenittomien muffinssien ohje,kiitos vain! Olivat kyllä tosi hyviä! Jere söi kolme, sitten piti jo alkaa toppuuttelemaan. Nyt herra haluais vielä valkosuklaamuffinssejakin. :)
Se vaan jäi vähän harmittamaan, että tukin osaan vuokia liikaa taikinaa..fiksumpi ihminen olisi laittanut pikkusen vähemmän..muutama sitten levis uunissa ja tarttui kiinni toiseen. Käytin pieniä vuokia, ja niitä tuli 14. Muutama lisää niin olis kaikki ollu nätimpiä.
Loput muffinssit siis oottelee anopin tuloa, hän saa sitten kertoa oman mielipiteensä. Kiva tarjota joskus jotain ite tehtyäkin gluteenitonta, eikä aina jotain "kaupantätin leipomaa". Vaikka kai nekin hyviä on, mutta vaihtelun vuoksi...

Resepti on siis tälläinen:

100g voita
1½dl sokeria
2munaa
1½dl rasvatonta jogurttia  (ite laitoin mansikka-vaniljajogurttia)
1tl vaniljasokeria
1dl Provenan kaurajauhoa
2½dl Semperin hienoa jauhoseosta (laitoin Sunnuntain jauhoja)
1½tl leivinjauhetta
3dl (pakaste)mustikoita


Vaahdota voi ja sokeri,lisää munat hyvin vatkaten. Lisää jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi taikinaan mustikat ja jaa vuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti