lauantai 24. huhtikuuta 2010

Vadelmainen juustokakku



Olimme (ilman lapsia!!! Kiitos mummo ja pappa!!!) vieraisilla Eenan  ja hänen miehensä luona, ja lupasin viedä Mariannebrownieta tuliaisena.
Kävi kuitenkin niin onnettomasti, että tukin taikinan astetta liian pieneen vuokaan, ja kaiken kukkuraksi unohdin koko höskän uunin... Onneks ei kärähtänyt, mutta reunoista tuli jotenkin yliturvonneet, hieman kuivat ja rumat, joten päätin että tuollaista en vie yhtään mihinkään! Maku oli kuitenkin hyvä, joten päätin tehdä tästä suklaaherkusta hyydytetyn kakun pohjan. Eli tukin irtopohjavuoan pohjalle ensin leivinpaperin palan ja sitten mariannebrowniepohjaa. Pistelin pohjaan haarukalla reikiä ja kostutin appelsiinimehulla.
Päälliseen en halunnut liikaa makeutta, koska pohja on niin tosisuklaista. Joten kehittelin sitten taas tälläisen marjamössöpäällisen. :)

Kiitoksia vielä ihanalle Eenalle ja hänen mukavalle miehelleen seurasta ja ratkiriemukkaasta kirppari/shoppailureissusta! :)

Marianne-browniet

150g tummaa suklaata
150g voita
2,5dl sokeria
3 munaa
2dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
150g Marianne Crush-rakeita

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita nämä keskenään.
Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja rakeet, lisää taikinaan huolellisesti sekoittaen.
 Kaada vuokaan 23x30cm. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Anna jäähtyä, laita yöksi jääkaappiin "maustumaan".

Täyte:

2 prk Danio vaniljarahkaa
2,5 dl Flora vispiä
n. ½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
n. 5dl (pakaste)mansikoita ja vadelmia
5 liivatelehteä
n. 70g valkosuklaata

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Sulata marjat, kaada ylimääräinen sulamismehu pois ja soseuta sauvasekoittimella. Ota erilleen n. ½ dl marjamössöä.
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.  Kuumenna ½ dl marjamössöä mikrossa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet joista on ylimääräinen vesi puristettu pois. Sekoita liivateseos rahka-marjaseokseen.
Sekoita viimeisenä joukkoon vatkattu kerma ja tarkista vielä maku, lisää sokeria jos on tarvetta.
Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Peitä vuoka ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.


4 kommenttia:

  1. Tämä on niiiiin hyvää, kiitosta vaan kakusta. Kyllä teki eetvarttia, kun töistä tullessa avasin jääkaapin oven ja sieltä löytyi vielä pala tätä ihanaa kakkua ja pullo kokista. Ai että, taas oli lisää syitä olla hyvällä tuulella. Muuten, aion napata tämän alimmaisen kuvan myös omaan blogiini - ellet niin tahdo, kapinoi kovaäänisesti.

    Aurinkoisin terveisin Hartikainen

    VastaaPoista
  2. Kiitokset kummallekin kannustavista kommenteista! Piristi päivää! :)

    VastaaPoista