sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Daimkakku

Tämän ohjeen kopsasin Kinuskikissan sivuilta.
Joskus ennenkin oon tehny vastaavanlaisen kaloripommin, mutta muistaakseni siinä ei ollut ihan näin paljoa suklaata..eli tämä ohje siis on parempi! ;) Tämä tosiaan on makeaa, mutta niin syntisen hyvää! Tällä kertaa syöjiä onneksi oli useampia, taisin käyttää puolta sukua koemaistajina.
Nyt sitten kävi niin nolosti, että kuvaaminen meinasi unohtua aivan täysin, yhdestä (kummallisesti leikatusta) palasta sitten koitin saaha jonkinlaista kuvaa...
Koristeiksi en laittanut muuta kuin Bake&Partyn kukkamuotilla tehtyjä suklaakukkia. Retron näköisiä, kuten joku totesi. Tuo kuljetus on aina sellainen juttu, että koristelut tuppaa kärsimään. Ainakin, kun autossa on 5  ihmistä ja miljoona pussia ja kassia, pari pulkkaa sun muuta roinaa. :)
Itse asiassa pitäisi kai mennä ostamaan sellasia astioita, joihin saa kunnon kannet yms...

Mutta asiaan...eli reseptiin!

Pohja:
300g suklaa cookieseja
60g voita

Täyte:
2,5dl Flora vispiä tai muuta kermaa
1 levy Maraboun Daimsuklaata
250g maitorahkaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
2,5tl sitruunamehua
2 isoa Daimia murustettuna

Sekoita keksinmurut ja sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla,lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa ja lisää Daimmurut.

Sulata liivatteet kuumaan sitruunamehuun, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivatinneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä useampi tunti tai mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.



Auringonlasku Lakikselta katsottuna,meidän pääsiäisreissulta... Sateisen päivän päätteeksi kirkastui näin paljon.Kuva ei kyllä tee oikeutta oikealle elämykselle.

6 kommenttia:

  1. Hei Sumi!
    Kiitos rohkaisevasta palautteestasi blogiini. Tottakai saat linkittää, ilo on minun puolellani. Ei liene sinullakaan vastaan, jos laitan blogisi linkkilistalleni.
    Minulla nuo pursotukset ovat vielä hakusassa, tylliakin pitäisi hankkia lisää, mutta harjoitellaan, harjoitellaan... Niillä saamme ilmettä kermakakkuihin!

    Aurinkoista kevään jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Tottahan toki minut saa linkittää! Sehän on vain mukavaa! :)
    Alkutaipaalella olen itsekin pursotusten (ja monen muunkin jutun) kanssa, mutta askel kerrallaan.. Enpä' ollut aiemmin tajunnutkaan, miten paljon hauskoja koristelun apuvälineitä on olemassa!
    Tähän hommaan kyllä aivan koukkuuntuu, ongelma vain on siinä, että kuka ihme ne kaikki harjoituskappaleet ja "tätä oli ihan pakko kokeilla"- kakkuset sitten syö! ;)

    Pursotteluintoa ja ihanaa kevättä sinullekin!

    VastaaPoista
  3. Daim-kaakkeli oli kyllä melkoista herkkua <3

    VastaaPoista
  4. Voi miten herkullisen oloinen kakku... multa löytyiskin kaapista kaikkea muuta paitsi daim-patukoita.... laittaisinko tilalle Wiener-nougar crushia ;) on nimittäin vielä jokunen vieras tulossa lasten synttäreille ja alkaa vadelmakakku olla niin kosteaa ettei viitsi pöytään laittaa. Hyvää kevättä sinulle!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Heska! :)

    Millis, kokeilitko Wiener crushilla? Silläkin tulee varmasti tosi ihanaa!
    Nuo lasten synttärit on kyllä meillä ainakin välillä sellasta rallia, kun kaikki ei pääse käymään samana päivänä! :) Eihän ne kakun jämät pysy inhimillisen kuntosina/näkösinä kovin kauaa...Ja sitten taas leipomaan!
    Aurinkoista kevättä sinullekin!

    VastaaPoista
  6. Nyt oli pakko tulla ajan kans seikkailemaan blogiisi, kun oon sulta niin paljon kannustavia ja ihania kommentteja omaani saanut. :) Tää kakku on kyllä aivan varmasti hyvää... Mun mielestä kyllä kaikki on hyvää, missä ainesosana on mahd paljon suklaata :) Oot näköjään Lakiksella käynyt..? Hieno tuo kuva! Itekin välillä tulee sieltä otettua porukalla mökki viikonlopun viettoa varten.

    VastaaPoista