torstai 26. maaliskuuta 2015

Puolukka-kauramuffinsit kinuskipursotuksella (myös maidottomana)



ET-lehdestä napattu ohje...nam. 
Kannattaa välillä selailla noita varttuneemmille suunnattuja lehtiä. :)
Ja kun taikinaan tulee puolukoita, niin täytyyhän näiden olla suorastaan terveellisiä? 
Täyttä superfoodia?

Ohjeen mukaanhan tästä saisi maidottoman. 
Voin tilalle sinistä Keijua, soija- ja kauravalmisteet käyttöön.
Meillä ei ollut kuin tavisversioita, enkä aikonutkaan lähteä kauppaan.
Joten niillä mentiin.
Puolukan kirpeys on mukava vastapaino kuorrutuksen makeudelle. Ja tuo fariinisokeri tuo ihanan maun... Onneks tajusin kuskata nämä siskojen kiusaks. 
Eipä tarvinnu ite syödä kuin yks. :)
Ohjella tulee 10 muffinssia.


100g voita
1½dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita 
2tl leivinjauhetta
1½dl kauramaitoa (tavallista)
2dl puolukoita

½dl kaurahiutaleita muffinsien päälle.

Kinuskipursotus:
1½dl fariinisokeria
2dl vaahtoutuvaa soijakermaa (taviskermaa)
2tl vaniljasokeria

Valmista kinuskipursotus vähintään 5 tuntia ennen käyttöä tai edellisenä päivänä.
Kuumenna kattilassa kerma ja fariinisokeri niin että seos kiehahtaa.
Älä keitä pitempään.
Sekoita joukkoon vaniljasokeri.
Nosta kinuskikattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä välillä sekoitellen.
Laita kinuski kulhoon ja jääkaappiin.
Anna sen olla siellä vähintään 5 tuntia, mielummin yön yli.

Tee muffinssitaikina.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
 Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
lisää jauhoseos ja maito taikinaan muutamassa erässä,sekoita.
Lisää lopuksi puolukat.
Jaa taikina muffinsivuokiin ja ripottele päälle kaurahiutaleet.
Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n.15-20 minuuttia muffinssien koosta riippuen.
Anna jäähtyä ennen kuorrutteen pursottamista.

Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi.
Laita töhnä pursotuspussiin (tai pakastuspussiin jonka nurkan leikkaat auki) ja pursota muffinssien päälle kiekurat. Halutessasi voi ripotella koristeeksi vielä muutaman puolukan.
Varsinkin jos ne ovat tuoreita.




2 kommenttia:

  1. Oi nam! Meillä lapset maidottomia/munattomia, jotenkin oon ajautunut siihen, etten kauheasti leivo. Ei vain jaksa alkaa etsimään ohjeita joissa ei ole sitä ja tätä. Joten vahingossa löytyneet ohjeet on aina kivoja :)
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tästä oli iloa!
      Ohjeessahan on kyllä kananmunaa...
      Ilmeisesti on olemassa jotain Nonegg tms töhnää jota voi käyttää kananmunan tilalta???
      Itselleni outo tuote, mutta työkaveri kertoi että on toimivaa tavaraa ainakin lätyissä.

      Poista