Sacherkakusta pitävälle ystävälle leivoin syntymäpäiväksi sacheria leivosten muodossa.
Näitä ei kannata syödä saman tien, maut eivät ole vielä kunnolla tasaantuneet.
Suosittelen säästämään herkut seuraavaan päivään.
Olin ihan varma, että piparkakkumuottipurkista löytyy sopivan kokoinen sydänmuotti.
Olihan niitä, monen kokoisia.
Harmi vaan että isoin oli jätti,
seuraavat koot pieniä. Tähän oli sitten tyytyminen.
Kauppareissulla pitää katella välikoon muottia.
Harmi vaan että isoin oli jätti,
seuraavat koot pieniä. Tähän oli sitten tyytyminen.
Kauppareissulla pitää katella välikoon muottia.
Taikina:
200g mantelimassaa
1,75dl sokeria
5 keltuaista
1 kananmuna
2 valkuaista
50g tummaa suklaata
50g voita
1dl vehnäjauhoja
0,75dl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
Aprikoosihilloa
Kuorrutus:
2dl kuohukermaa (vispikin kävi)
1rkl glukoosisiirappia
140g tummaa suklaata (laitoin n.220g)
Vatkaa valkuaiset ja 1dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Jätä hetkeksi odottamaan.
Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään..
Lämmitä mantelimassa mikrossa ja siirrä sitten kulhoon.
Lisää 0,75 dl sokeria, vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten.
Lisää lopuksi kokonainen muna.
Sulata suklaa, lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita kulhossa suklaa-voiseos, manteli-keltuaisseos, jauhot ja valkuaisvaahto.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista 180 asteessa 8-10 minuuttia.
Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa siitä sydänmuotilla paloja.
Kasaa leivos laittamalla kolmen sydämen väleihin aprikoosihilloa.
Anna leivosten jäähtyä jääkaapissa pari tuntia.
(Itse kuorrutin heti.)
Kuumenna kerma ja glukoosisiirappi, sekoita hyvin. Lisää tumma suklaa pieninä paloina.
Nosta kattila levyltä, anna jäähtyä hetken ja vatkaa sitten kiiltäväksi ja tasaiseksi.
(Tämän vaiheen tarkoitusta en tajunnu. Mun mielestä vatkaaminen ei muuttanu soosia millään lailla.
Suklaata tosin piti laittaa enenmmän kuin alkuperäinen ohje väitti. Muuten olisi jäänyt liian löysäksi.)
Kaada suklaaseos leivosten pinnalle.
Koristele sokerikukilla.
Nautiskele seuraavana päivänä.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista 180 asteessa 8-10 minuuttia.
Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa siitä sydänmuotilla paloja.
Kasaa leivos laittamalla kolmen sydämen väleihin aprikoosihilloa.
Anna leivosten jäähtyä jääkaapissa pari tuntia.
(Itse kuorrutin heti.)
Kuumenna kerma ja glukoosisiirappi, sekoita hyvin. Lisää tumma suklaa pieninä paloina.
Nosta kattila levyltä, anna jäähtyä hetken ja vatkaa sitten kiiltäväksi ja tasaiseksi.
(Tämän vaiheen tarkoitusta en tajunnu. Mun mielestä vatkaaminen ei muuttanu soosia millään lailla.
Suklaata tosin piti laittaa enenmmän kuin alkuperäinen ohje väitti. Muuten olisi jäänyt liian löysäksi.)
Kaada suklaaseos leivosten pinnalle.
Koristele sokerikukilla.
Nautiskele seuraavana päivänä.
Muistaakseni näitä tuli 12 kpl.
Sokerikukat oli loppu, joten pienten prinsessojen mielestä tähdet ajoi saman asian. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti