lauantai 21. maaliskuuta 2015

Lakritsi-kahvikakku


Hopeatoffeen keittelystä jäi yli lakritsikastiketta, jolle piti keksiä käyttöä.
Tuloksena oli siis tiikerikakun tyyppinen kahvikakku.
Mun mielestä tämä oli ihanan pehmeää ja mehevää, mies taas tykkäsi että liian "mössöistä".
Joten jos haluat kakkusi pölisevän kuivana, älä tee tätä. ;)




4 munaa
3dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl kädenlämpöistä maitoa
2dl öljyä
1dl lakritsikastiketta
3rkl Turkinpippuri Crushia





Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja öljyä.
Kaada puolet taikinasta toiseen kulhoon. 
Sekoita siihen lakritsikastike ja turkinpippurimurska.

Voitele ja jauhota rengasvuoka (n. 2l).
Nostele kauhalla vaaleaa taikinaa toiselle reunalle, tummaa toiselle. 
Vedä veitsellä taikinaa vähän sekaisin. 
Tai kauho tummaa ja vaaleaa taikinaa vuorotellen vuokaan.

Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.










1 kommentti:

  1. oiii, kuulostaa kyllä hyvältä! Lakritsia ja turkinpippuria, nam!!

    VastaaPoista