keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Suklaavanukas-valkosuklaapalat



Elämä on taas ollu melkoisen kiireistä, taas vaihteeksi. Jotain oon leiponut, mutta tänne asti en ole ehtinyt niitä päivittää. No, nyt oon pari päivää saikulla nuljahtaneen jalan takia, periaatteessa olisi aikaa naputella konetta. Käytännössä...vaihdan paikkaa sen mukaan, missä Iida leikkii ja yritän istua koipi ylhäällä mahdollisimman paljon. Perjantaina ja lauantaina pitäisi kyetä yövuoroon, sunnuntaina nukkumapäivä ja sitten alkaakin 13 vrk LOMA! :) Sitä odotellessa.
Toivon vaan, että suht hyviä ilmoja riittäisi myös elokuulle. Nyt on sateista ja harmaata, tuoksuukin jo vähän syksyltä. Ihan vielä en olisi valmis syksyyn, vielä vähän lämpöä ja aurinkoa... Luonto kyllä taitaa nauttia sateestakin. Muutama upea ukonilmakin nähtiin Mummolan reissulla. Kunnioitusta herättävä näky. Muistelin, että siitä on useampi vuosi, kun viimeksi oon istunut yöllä ihailemassa, miten salamat löyvät maiseman aivan valkoiseksi. Onneksi ei lyönyt kohdalle.

No, jos loman ajan sataa, niin jääpä sitten enemmän aikaa leipomiselle... :)
Tämä ohje on peräisin reseptikirjasesta, joita myytiin Tomin päiväkodissa viime syksynä. Lapset olivat saaneet viedä lempiohjeensa hoitoon, ja niistä oli kasattu tälläinen vihkonen joita sai sitten ostaa. Nyt vasta olen alkanut tarkemmin tutustumaan siihen, hiukan olen ollut hidas...

Nämä olivat tosi kivan makuisia! Lapset eivät tykänneet tuosta Wienernougat crushista...sen olisi voinut varmaan vaihtaa TuttiFrutti-crushiin. Ulkonäkökin olisi ollut raikkaampi?

Pohja:
4 munaa
4 dl sokeria
150g voita sulatettuna
2 prk maitosuklaavanukasta (esim Jacky makupala)
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
260g valkosuklaata
100 g voita

Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita keskenään kuivat ainekset.
Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseos, jäähtynyt voisula ja suklaavanukas.
Kaasa taikina uunipellille leivinpaperin päälle, paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.

Laita voi ja suklaa kulhoon, sulata vesihauteessa. Levitä kuorrutus pohjalevyn päälle ja ripottele pinnalle Wienernougat crushia (tms). Laita pelti jääkaappiin kovettumaan ennen paloittelua.
 Lasten Gogotkin pääsivät kuvaan. :)

7 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Täytyy lisätä sinne kokeiltavien pitkälle listalle. Kunhan jäähtyy kelit, niin viitsii taas kunnolla leipoa :)

    VastaaPoista
  2. Nami!Kuulostaa hyvältä ohjeelta.Vois joskus kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Herkullista taas.
    Voi meidänkin pojalla oli noita gogoja iso kasa.Missähän lie nyt ovat.
    Sanoitko siellä teilläpäin satavan.Täällä on ollut tosi helle viikko,tänäänkin 32 astetta.Olisi kyllä ihana jos sataisi.Tuntuu että edellisestä sateesta on kauan.
    Tänään kitkin pihaa ja multa vaan pölisi kun kaikki on niin kuivaa.
    Täälläkin oli parisen viikkoa sitten kova ukkonen.Meillä oli silloin vieraita,istutiin emännät katsomassa salamointia kun miehet olivat saunassa.Ihanan näköistä oli mutta toisaalta pelottavaa.
    Toivottavasti saat jalkasi kuntoon ennen lomaa.
    Hyvää lomaa ja pidetään peukkuja että hyviä ilmoja vielä piisaa.

    VastaaPoista
  4. Ihanan näkösiä ja jännä ohje.
    Meilläkin sataa ja ukkostaa... pitäisi varmaan ruveta leipomaan näitä :)

    VastaaPoista
  5. herkullisen näköistä, ja kiva idea lisätä suklaavanukasta joukkoon :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteista! :)
    Olihan tuo hyvää! Hyvin teki kauppansa. :)

    Jaana, onko noita gogoja siis ollut pitempäänkin??? Meille ne rantautuivat kevään aikana, kuvittelin että ovat joku ihan uus juttu. Täytyy sanoa, että en olis tajunnu, että moisista muovinpaloista voi lapset innostua näin paljon kuin meilläkin. Iidallekin niitä piti ostaa, kun pojillakin on.

    Säät on ollu kyllä melko vaihtelevat. Useampikin kunnon ukonilma, ei ole moneen vuoten räiskinyt näin paljon! Mummolassa ollessa se näytti vielä upeammalta, maalla äänetkin olevinaan kuuluvat lujemmin kuin täällä, vaikka ei keskustassa asutakaan. Ja onhan se upean näköistä katsoa, miten järven selällä salamat risteilevät...
    Aina vaan toivoo, ettei paukauta kohdalle!

    VastaaPoista
  7. Hei täähän vaikuttaa mielenkiintoiselta reseptiltä! Pitää ottaa ylös kokeiluun :)

    VastaaPoista