tiistai 20. heinäkuuta 2010

Omar-kinuskipalat




Tänään oli ihana, odotettu vapaapäivä. Kuvittelin ehtiväni ja jaksavani vaikka mitä, mutta illalla huomasin että ei se nyt ihan niin mennytkään... Mistähän johtuu, että taas yliarvioin ehtimiseni. Nuo suloiset pikku räiväläiset sitten pudota rysäyttää mut maanpinnalle ja alkuiltapäivällä tajuan, että tämä menee nyt näin.
Hyvä päivä silti, toinen pakastin tyhjätty ja sulatettu, kampaajalla, kaupassa ja kirjastossa käyty, kynsitty vähän kukkapenkkejä ja leivottukin hieman. Tämä kaikki lapsosten tahtiin. :)
Pesäpallopeliin ystävä houkutteli, mutta sinne en enää revennyt, vaikka mieli teki. Ala-asteella oon tainnut viimeksi käydä, joten olis kai jo korkea aika. Tosin pitäis kai palautella ensin säännöt mieleen...? :)

No, ajattelin kuitenkin että tuon nuorimmaisen synttäreitä varten pitää kokeilla uusia ohjeita. Tähän reseptiin törmäsin Henskiksen  herkullisessa blogissa, kiitos vain!
Näistä tulikin hyviä, makeita ja tahmeita. :) Lapsetkin tykkäsivät, jopa tuo ekavekara, joka ei yleensä halua koskea mihinkään "limaiseen" (eli tahmeisiin, tai muuten epämääräisen näköisiin, mukaan laskettuna kiisselit).
Huomenna aattelin viedä siskolle maistiaisia, ettei jää itselle niin paljoa syötävää. :)


Pohja:

150g voita
3 munaa
1,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
1,5 dl maitoa

Omar-kinuskikuorrutus:

2 dl kermaa
250 g Omar-karkkeja

Sulata margariini.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon sulatettu rasva, maito ja jauhoseos varovasti sekoittaen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kaada kattilaan kerma ja Omar-karkit. Keitä 20 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetki ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Koristele esim. nonparelleilla.

5 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä :) taitaa olla aika nopea valmistaakin, ainakin pohjan paistoajasta päätellen :)

    VastaaPoista
  2. Paljonhan olet päivässä ehtinyt, ja noin herkullisen näköisen piirakankin vielä pöyräyttänyt!

    VastaaPoista
  3. Tuntuu tutulta suunnitelma tehdä monenmonta hommaa vapaapäivänä,mutta suunnitelmat muuttuu tai ei vaan ehdi kaikkea.
    Olet kyllä saanut paljon aikaiseksi yhden päivän aikana.Leipominenkin on aikaa vievää hommaa mutta herkullisen näköinen tuli.
    Ihania ohjeita täältä saa.Itse tuntuu että sitä aina tekee niitä tuttuja ja turvallisia leipomuksia.
    Minusta olisi ihana pelata pitkästä aikaa pesäpalloa.Kokeilla edes osuuko palloon.Lapsena pelattiin naapurin lasten kanssa isolla joukolla pesistä,muutama ikkunakin särettiin.Naapuri kerrostalon pihassa pelattiin kunnes saatiin häätö kentälle.

    Mukavaa viikonloppua

    VastaaPoista
  4. Aivan suussa sulavan ihana resepti, kiitos sinulle.

    VastaaPoista
  5. Tämä oli aivan sairaan suloisen ihanaa! <3

    VastaaPoista