lauantai 3. heinäkuuta 2010

Hunajainen broileripiirakka



Tämä piirakka oli aivan jo unohtunut..vaikka oli kyllä maistuvaa! Valmistusvaiheessa kyllä epäilykset heräsivät, en nimittäin todellakaan ole kaveri parsakaalen kanssa. Onneksi se ei maistunut häiritsevästi lopputuloksessa!
Ohje on Pirkan sivuilta, muokattuna versiona. Wokkivihanneksista nypin pois herneen?palot ja ne valkoiset pyörylät, mitä lie bambua ovatkaan. Syynä siis se, että ajattelin niiden olevan ikäviä leikattaesa piirakkaa..ja ikävä puraista pala, jos suupieleen jää roikkumaan herneenpalko? Rosmariinia ja kurkumaakaan en kaapista löytänyt, joten viskoin sekaan yrttisekoitusta, basilikaa ja paprikajauhetta. Juustoraastekin taisi olla ties mitä, ei ainakaan ohjeen sanelemaa. :)
Kauppansa teki tämä eväs, ei jäänyt montaa palaa.


Pohja:


1 ps (11 g) kuivahiivaa

n. 5 dl hiivaleipävehnäjauhoja

2 dl vettä

1 tl suolaa

1/2 dl öljyä



Täyte:

2 sipulia

1 rkl öljyä paistamiseen

1 pkt (450 g) hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita

2 valkosipulinkynttä

1 pkt (450 g) Pirkka wok-vihanneksia (pakaste)

1-2 tl rosmariinia

1 tl kurkumaa

1 1/2 tl suolaa

1/2 tl inkivääriä

ripaus mustapippuria

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 kananmunaa

1 tlk (2 dl) Pirkka kasvirasvasekoitetta tai ruokakermaa

1 ps (150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta





1. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää suola ja jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kaada joukkoon lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa.



2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannunkokoiseksi piiraspohjaksi. (Leivinpaperi pysyy hieman kostealla pöytäpinnalla hyvin paikallaan.) Aseta se uunipannulle ja anna kohota liinalla peitettynä.



3. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja ruskista broilerisuikaleet kevyesti. Lisääsipulit, valkosipulinkynnet, wok-vihannekset ja mausteet. Kuumenna sekoittaen pari minuuttia ja lisää hunaja. Anna täytteen jäähtyä hetki ja levitä piiraspohjan päälle.



4. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon kasvirasvasekoite. Kaada seos tasaisesti täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.



5. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa


4 kommenttia:

  1. Vaikuttaapa hyvältä vaikka iltapalana!
    Meillä söivät nuo muutkin, jotka eivät parsakaalia rakasta, kun "piilotin" sen suolaiseen piirakkaan. Itse saatan popsasta ihan sellasenaan, keitettynä ja voita päälle reilusti :p

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun vierailit sivuillani :) Tulin heti vastavierailulle ja linkitin sivusi. Täältä löytyy kans kaikkea kivaa :)

    VastaaPoista
  3. Nam, täältähän löytyi herkullisen oloinen piiras!
    Linkittelit Siut myös. :)

    VastaaPoista
  4. Tosi herkullisen näköistä, maistuisi kyllä iltapalaksi! Meinasin itsekin tehdä tänään suolaista piirakkaa, muttei kärsi lämmittää uunia...

    VastaaPoista