lauantai 31. heinäkuuta 2010

Mustikka-ruispuuro ja porkkana-jauhelihakastike


Tällä kertaa ihan perusarkievästä. :)
Itse en ole koskaan ollut puuroihmisiä, mutta tämä oli kyllä hyvää! Paljon mustikoita...

Eli keitä 1 litra vettä kiehuvaksi, sekoita joukkoon 3-4 dl ruishiutaleita ja ½ tl suolaa. Anna kiehua.
Muussaa 2 dl mustikoita sauvasekoittimella ja kaada sekaan. Anna kiehua n. 5-8 minuuttia, hauduta vielä hetki kannen alla.  Tarjoa vaikkapa mustikoiden ja maidon kanssa.



Tässä taas arkistakin arkisempaa jauhelihakastiketta höystettynä porkkanaraasteella.

400g jauhelihaa
1 sipuli
2 porkkanaa
5 dl vettä
½ dl hiivaleipäjauhoja
jauhelihamaustetta, paprikajauhetta,mustapippuria, lihaliemikuutio, turaus ketsuppia... Eli maustaminen oman maun mukaan. :)

Ruskista jauheliha, lisää sipulisilppu ja raastettu porkkana, jauhot ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää vesi ja hauduta kypsäksi, noin 10-15 minuuttia. Tarkista maku.
Tarjoa perunoiden ja salaatin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Namijamskis, kyllä alkoi kieli taas napsata! Puuro-ohjeet ovat tervetulleita, itsekään en ole niitä omaan arkeeni pahemmin ottanut, vaikka terveellisiä valintoja olisivatkin.

    VastaaPoista
  2. Eipä ole tullut mustikkaruispuuroa syötyäkään kuin lapsena. Äiti teki sen ruisjauhoista ja päälle laitettiin siirappia... Mahtaiskohan nuo omat lapset syödä...

    VastaaPoista