perjantai 30. elokuuta 2019

Helpot ruisruudut


Joku aamupäivä tein koulusta ja töistä palaaville peltileipää. 
Ihmeesti isompikin ihminen ilostuu, kun kotiin tullessa nenään leijuu tuoreen leivän tuoksu. :)
Itse en tätä tapahtumaa ehtinyt nähdä, olin silloin jo iltavuorossa, mutta illalla kotiin tullessa oli leipä mukavasti huvennut. 
Paras kiitos on se kun leipomukset maistuvat.

Ohje löytyi Pinterestin kautta täältä.
Nimi on ruisruudut, mutta tuolla vehnäjauhomäärällä en vielä menisi ihan ruisleiväksi kutsumaan..
Hyvää tämä oli kuitenkin, menee jatkoon. :)


11 g kuivahiivaa (=1pss)
5 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1/2 dl öljyä

Sekoita jauhot sekä kuivahiiva keskenään. Lämmitä vesi +42 asteeseen ja lisää joukkoon mausteet, öljy ja lopuksi jauhoseos, sekoita. 
Jauhota leivinpaperi, kaada taikina siihen, ripottele jauhoja vielä taikinan päälle ja kaulitse uunipellin kokoiseksi levyksi. Tee ruutuja pizzaleikkurilla tai vaikka taikinapyörällä, anna kohota 30 minuuttia liinan alla. 
Paista uunin keskitasolla 220-asteessa noin 20 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Ja ihanan yksinkertainen resepti, pitää testata.

    VastaaPoista
  2. Kiinnitin itsekin huomion, että ihanan yksinkertainen resepti. Näitä pitää tehdä joku viikonloppuaamu aamupalalle. Parina viikonloppuna tullut leivottua sämpylöitä, joten nämä olisivat mukavaa vaihtelua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin leipä aamupalapöydässä on kyllä niin luksusta! 😊

      Poista
  3. Näyttää herkulliselta! Tuoreen leivän tuoksu on kyllä ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Varsinkin ilmojen kylmetessä on ihanaa tehdä erilaisia leipiä.

      Poista