tiistai 29. toukokuuta 2018

Raparperimehu

 
Taas on raparperiaika, ihanaa!
Meidän raparperi on jostain syystä kasvanut aina tosi surkean kitukasvuisesti, joten tänä keväänä siirsin sen toiseen kohtaan. Kokeillaan onko siitä apua...
Työkaverilta sain ison nipun raparperia, kiitos vielä! :)
Niitä on nyt syöty sellaisenaan ja tehty erilaisia kokeiluja.

Raparperimehua en ollut koskaan aiemmin tehnyt.
Nyt nappasin ohjeen
Hyvää tuli! Ja helposti.
Latrinkina käytettiin vettä ja kivennäisvettä. Makuasia sitten kummasta tykkää enemmän.
Sellainenkin toive tuli, että jospa seuraavalla kerralla tehtäisiin kokonaan ilman sokeria.
Sekin kyllä sopii. :)

 
Aurinkoinen, ihanan lämmin päivä, nurmikko ja lasillinen raparperimehua.
Aiva kuin lomalla olisi. (Paitsi että pitää mennä yövuoroon...)


 
1l raparperin paloja
1l vettä
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Huuhtele raparperin varret.
Palo ne kuorineen kattilaan, lisää vesi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, keitä sitten vielä n. 10min.
Lisää sokeri ja vaniljasokeri, sekoittele kunnes sokerit ovat liuenneet.
Anna jäähtyä hetken.
Siivilöi ja pullota.

Laimenna makusi mukaan vedellä tai kivennäisvedellä.
Meillä mittasuhde oli n. puolet-puolet, mutta sekin on makuasia..
Siivilänä käytin sellaista muovista, en tiivistä verkkosiivilää. Mehuun tuli mukaan raparperihötyä, nam.
Jos haluat omastasi kirkkaampaa, käytä tiheää siivilää.

Tästähän jää aivan hyvää raparperimössöä, jolle keksin käyttökohteen kun en halunnut heittää roskiin. Siitä sitten myöhemmin.


10 kommenttia:

  1. Oijoi tuota pitäisi ehdottomasti kokeilla! Raparperi on niin mukavan kirpakkaa, sopii varmasti mehuksikin hyvin:) Kiitos ohjeesta! Aurinkoista päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pullo oli iltaan mennessä tyhjä, uutta pitäisi kuulemma tehdä!.😊

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta. Tätä täytyy ehdottomasti tehdä <3 Mukavaa tiistaita Sinulle <3

    VastaaPoista
  3. Moi. Raparperimehu on raikasta. Pitäisköhän käydä naapurin raparperipuskaa vähän harventamassa ... Mun pihassa raparperi ei juurikaan kukoista. Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiljaa hipsit naapurin puskiin. 😉
      Meilläkään ei oiken raparperi kukoista, harmillista. 😟

      Poista
  4. Oi! Ihanaa raparperimehua. Kaunis värikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän haaleaa lantrattuna, mutta hyvää.😊

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Mä en ollu aiemmin kokeillut, mutta tätä tuun tekemään toistekin!

      Poista