Taas on raparperiaika, ihanaa!
Meidän raparperi on jostain syystä kasvanut aina tosi surkean kitukasvuisesti, joten tänä keväänä siirsin sen toiseen kohtaan. Kokeillaan onko siitä apua...
Työkaverilta sain ison nipun raparperia, kiitos vielä! :)
Niitä on nyt syöty sellaisenaan ja tehty erilaisia kokeiluja.
Raparperimehua en ollut koskaan aiemmin tehnyt.
Nyt nappasin ohjeen
Hyvää tuli! Ja helposti.
Latrinkina käytettiin vettä ja kivennäisvettä. Makuasia sitten kummasta tykkää enemmän.
Sellainenkin toive tuli, että jospa seuraavalla kerralla tehtäisiin kokonaan ilman sokeria.
Sekin kyllä sopii. :)
Aurinkoinen, ihanan lämmin päivä, nurmikko ja lasillinen raparperimehua.
Aiva kuin lomalla olisi. (Paitsi että pitää mennä yövuoroon...)
1l raparperin paloja
1l vettä
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
Huuhtele raparperin varret.
Palo ne kuorineen kattilaan, lisää vesi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi, keitä sitten vielä n. 10min.
Lisää sokeri ja vaniljasokeri, sekoittele kunnes sokerit ovat liuenneet.
Anna jäähtyä hetken.
Siivilöi ja pullota.
Laimenna makusi mukaan vedellä tai kivennäisvedellä.
Meillä mittasuhde oli n. puolet-puolet, mutta sekin on makuasia..
Siivilänä käytin sellaista muovista, en tiivistä verkkosiivilää. Mehuun tuli mukaan raparperihötyä, nam.
Jos haluat omastasi kirkkaampaa, käytä tiheää siivilää.
Tästähän jää aivan hyvää raparperimössöä, jolle keksin käyttökohteen kun en halunnut heittää roskiin. Siitä sitten myöhemmin.
Oijoi tuota pitäisi ehdottomasti kokeilla! Raparperi on niin mukavan kirpakkaa, sopii varmasti mehuksikin hyvin:) Kiitos ohjeesta! Aurinkoista päivää♥
VastaaPoistaTämä pullo oli iltaan mennessä tyhjä, uutta pitäisi kuulemma tehdä!.😊
PoistaKiitos ohjeesta. Tätä täytyy ehdottomasti tehdä <3 Mukavaa tiistaita Sinulle <3
VastaaPoistaKiva jos oli mieleinen!❤
PoistaMoi. Raparperimehu on raikasta. Pitäisköhän käydä naapurin raparperipuskaa vähän harventamassa ... Mun pihassa raparperi ei juurikaan kukoista. Kristiina
VastaaPoistaHiljaa hipsit naapurin puskiin. 😉
PoistaMeilläkään ei oiken raparperi kukoista, harmillista. 😟
Oi! Ihanaa raparperimehua. Kaunis värikin :)
VastaaPoistaVähän haaleaa lantrattuna, mutta hyvää.😊
PoistaRaparperi mehu on niin hyvää, nam! <3
VastaaPoistaMä en ollu aiemmin kokeillut, mutta tätä tuun tekemään toistekin!
Poista