keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Raparperi-valkosuklaapiirakka




Taas näitä rumia kuvia...
Edellisen postauksen mehusta jäi siis siivilään raparperimössöä.
Jotain käyttöähän sille piti keksiä, makua kun kuitenkin oli.
Surautin töhnän soseeksi sauvasekoittimella, päätin että tästä tulee vielä piirakka.
(Mönjä kyllä näytti epäilyttävästi vauvojen parsakaalisoseelta. Onneksi haju ei ollut niin karsea!)
Tuohon pohjaan piti tulla kananmunakin, mutta unohdin autuaasti.. hyvin näkyi pysyvän kasassa!. ;)
Ja tälläisenään sopii myös niille jotka eivät kananmunaa pysty käyttämään.




3dl vehnäjauhoja
1tl kanelia
 ½tl inkivääriä
1,5 dl sokeria
150g voita
1tl leivinjauhetta
n. 60g valkosuklaata

Sekoita leivinjauhe, kaneli ja inkivääri jauhoihin.
Mittaa kulhoon voi ja sokeri, nypi jauhoseoksen kanssa murumaiseksi.
Ota 1/4 taikinasta eroon, pinnalle murusteltavaksi.

Painele taikina pyöreän piirakka vuoan pohjalle.
Levitä pinnalle muussattu raparperimössö ja rouhittu valkosuklaa.
Ripottele sivuun nostettu taikina päällimmäiseksi.
Paista 200 asteisen uunin keskiosassa n. 25min.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


Pieni lisäys: Tämä on aivan törkeän hyvää oltuaan yön yli jääkaapissa! 

6 kommenttia:

  1. Ihan vaan katsoessa tuli ihanan kirpakka raparperin maku suuhun:) Raparperipiirakka on kyllä niin herkkua! Mukavaa päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi on tosiaan niitä juttuja jonka maun tuntee kun vain ajattelee.😊
      Kivaa kesäpäivää!❤

      Poista
  2. Raparperi ja valkosuklaa on kyllä loistavat kaverukset! ♥

    VastaaPoista