Viikonlopun alkuun sopii mainiosti nämä nopeat ja herkulliset suklaahippukeksit joiden ohjeeseen törmäsin Tiian ihanassa blogissa.
Oon kovasti tykästynyt näihin ohjeisiin, jossa ei tarvi vatkainta, vaan ainekset vain sekoitetaan yhteen.
Oon kovasti tykästynyt näihin ohjeisiin, jossa ei tarvi vatkainta, vaan ainekset vain sekoitetaan yhteen.
Näiden teossa ei kauaa nokka tuhissut, ja lopputulos oli todella maistuva.
Kaikki katosivat yllättävän äkkiä! :)
Tuolta linkistä pääset Kanelitytön alkuperäiseen ohjeeseen.
Omaani muokkasin hieman.
Suklaana käytin kaapista jämäpalat Pandan valko- ja maitosuklaita.
Fariinisokeria laitoin 1½dl, kun ilmeisesti piti laittaa 1 1/5dl, hyvää tuli, ei se oo niin turhan tarkkaa.. ;)
Sormisuolan unohdin autuaasti päältä, mutta ei haittaa. Kaikki meillä ei niin piittaa suklaa-suolayhdistelmästä.
Paistamisesta... palojen kuuluisi olla vielä hieman raakoja kun ne otetaan ulos uunista.
Luulen että olisin voinut napata vuoan uunista ulos minuuttia tai paria aiemmin. Paistoin n. 17-18min.
Siinä tosin taitaa olla kyse myös makuasioista.
Mulle kelpaa mutakakkumaisemmat oikein hyvin, mutta osaa sellainen liian pehmeä ällöttää.
Nämä oli meidän perheelle sopivia.
Mutta liian kuivaksi ei kannata paistaa!
Tuolta linkistä pääset Kanelitytön alkuperäiseen ohjeeseen.
Omaani muokkasin hieman.
Suklaana käytin kaapista jämäpalat Pandan valko- ja maitosuklaita.
Fariinisokeria laitoin 1½dl, kun ilmeisesti piti laittaa 1 1/5dl, hyvää tuli, ei se oo niin turhan tarkkaa.. ;)
Sormisuolan unohdin autuaasti päältä, mutta ei haittaa. Kaikki meillä ei niin piittaa suklaa-suolayhdistelmästä.
Paistamisesta... palojen kuuluisi olla vielä hieman raakoja kun ne otetaan ulos uunista.
Luulen että olisin voinut napata vuoan uunista ulos minuuttia tai paria aiemmin. Paistoin n. 17-18min.
Siinä tosin taitaa olla kyse myös makuasioista.
Mulle kelpaa mutakakkumaisemmat oikein hyvin, mutta osaa sellainen liian pehmeä ällöttää.
Nämä oli meidän perheelle sopivia.
Mutta liian kuivaksi ei kannata paistaa!
85g voita
1½dl fariinisokeria
½dl sokeria
1 kananmuna
2½dl vehnäjauhoja
1/4tl soodaa
1/4tl suolaa
1tl vaniljasokeria
150g suklaata
sormisuolaa
Sulata voi, anna jäähtyä kunnolla.
Voitele 20x20 irtopohjavuoka tai laita leivinpaperi kiinteäpohjaiseen.
Rouhi suklaa.
Sekoita jauhot, suola, sooda ja vaniljasokeri keskenään.
Sekoita jäähtyneeseen voihin fariinisokeri ja sokeri,sekoita vispilällä. (Käsikäyttöisellä, ei vatkaimella.)
Lisää kananmuna, sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon jauhoseos ja suklaarouhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Anna olla jääkaapissa 30min.
Levitä taikina vuokaan.
Paista 165 asteessa uunin keskitasolla n. 15-20 min kunnes reunat saavat aavistuksen väriä.
Älä paista liian kypsäksi, keksin olisi tarkoitus olla hieman raaka kun otat sen ulos uunista.
Anna jäähtyä kokonaan.
Leikkaa terävällä, kuumalla veitsellä paloiksi ja halutessasi voit ripotella sormisuolaa päälle.
Keväistä ja mukavaa viikonloppua!
Herkullisen näköisiä, hjam :) Mukavaa viikonloppua Sinulle <3
VastaaPoistaKiitos!
PoistaIhanan keväistä viikkoa sinne!❤
Onpas ihana ohje. Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle.
VastaaPoistaTykkäsin kyllä. Mukavaa viikkoa! ❤
PoistaIhan älyttömän hyvän näkösiä ♥ Ja ihanaa jos tykkäsit! :) Nämä sekoitettavat ohjeet todellakin ovat näppäriä ja nopeita! Ja todellakin maistuvat loistavasti myös ilman sormisuolaa :)
VastaaPoistaTodellakin tykkäsin! Kiitos ohjeesta! 😊
PoistaO-ou! Bongasin tämän reseptin jo aiemmin samasta paikkaa, ja silloinkin houkutti kokeilemaan. Nää on kyl niin herkun oloisia :) Kivaa viikonloppua <3
VastaaPoistaKannattaa testata! 😊
PoistaNam nam:) Näyttää kyllä niin hyviltä! Leppoisaa alkavaa viikkoa♥
VastaaPoistaHyviä olikin. 😊
PoistaSinulle myös aurinkoisen ihanaa viikkoa! ❤