Tällä kertaa kokeiluun pääsi mustikkamarengit. Ohjeen löysin googlettamalla, täältä.
Monessa ohjeessa oli mustikkaa kuivattuna, muttä mä halusin käyttää pakastettuja, koska niitä löytyi kotoa. :)
Näistä tuli hyviä. Mustikka maistuu kivasti ja mielestäni värikin on pirteä.
Kiva laittaa esikoisen sukusynttäreillä kahvipöytään pieniksi suupaloiksi.
Niin, vanhin täytti 15v, ja mä mietin mihin se aika katosi.
Vielä äsken se poika oli pikkuinen pallero hyppykiikussa, tomera 3-vuotias ensimmäisen virvelinsä kanssa, ekaluokkalainen..ja nyt rippikoululainen.
Äitinä yritän venyttää napanuoraa ja muistuttaa itselleni että näinhän tämän pitää mennä.
Lapset kasvaa ja pikkuhiljaa aikuistuu. Toivon että me vanhemmat olemme osanneet ja osaamme jatkossakin kasvattaa niin, että aikanaan maailmaan lähtee mahdollisimman hyvin eväin itseensä uskova, pärjäävä, onnellinen, tasa-painoinen ihminen.
Niinpä niin, eihän tuo ole mihinkään menossa vielä, on kotona viihtyvää sorttiakin vielä.
Mutta jotenkin havahduin taas siihen kuinka nopeasti vuodet kiitää (en mä sillon hiekkalaatikkovuosina edes tajunnut miten äkkiä), ja yritän kouluttaa itseäni jo tulevan varalle. Sitä aikaa ajatellen, kun me jäädään taustatueksi lapsen luodessa omaa elämää, toivoen että siivet kantaa.
Mä luulen että tämmöset jutut voi olla äidille paljon hankalampia kuin lapselle?
Ainakin mulle on jo sanottu, että rippikirkossa ei tarvi sitten parkua. ;)
Jepjep...sopii yrittää. Kummallisen helposti liikutuksen kyynel tulee silmään jo koulun joulujuhlassa. En mä sellastakaan voinu ennen vanhaan ymmärtää. ;)
2 munan valkuaista (50g)
0,75dl sokeria
0,75dl paseerattua mustikkaa
1,5tl mustikkalikööriä/mehua
1,5tl limettimehua/sitruunamehua
Laita mustikoita verkkosiivilään. Painele lusikalla siivilän läpi.
En tiedä millaista tulisi tuoreita, mutta pakastetuista ja sulatetuista tuli sen verran nestettä että päättelin sen korvaavan tuon liköörin. Limettimehun korvasin pullosta otetulla sitruunamehulla.
Erottele valkuaiset keltuaisista.
Vatkaa valkuaiset ja ruokalusikallinen sokeria pehmeäksi vaahdoksi. Lisää loppu sokeri hiljalleen vaahtoon koko ajan vatkaten.
Vatkaa vaahto kovemmaksi.
Lisää mustikka ja mehu(t).
Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
Pursota haluamasi mallisia marenkeja pellille leivinpaperin päälle.
Paista n. 100 asteessa kunnes marengit irtoavat paperista koskettamalla.
Tein paistokokeiluja..
Eka pellillinen paistettiin n.110 asteessa n. 1h.
Toinen pellillinen paistettiin n.80 asteessa, aikaa meni yli 2h.
Molemmat maistuivat hyvältä, mutta tämä jälkimmäinen pellillinen oli kauniimman värinen. Ekan pellillisen marengit olivat haaleampia.
Mustathan että marenkeja vatkatessa työvälineiden tulee olla aivan kuivia ja puhtaita.
Vetisillä tai rasvaisillä vermeillä ei saa aikaan kovaa vaahtoa.
Paras olisi teräskulho, mutta onnistuu muovisessakin.
Jossain vaiheessa haluaisin kokeilla tehdä sellaisia sisältä pehmeitä/sitkeitä marenkeja.
Kunhan löydän hyvän ohjeen Vinkkejä otetaan vastaan. :)
Mukavaa viikonloppua!
Lasten kasvaessa ymmärtää, mitä tarkoittaa: lapset ovat lainaa vain. Toisaalta se tekee surulliseksi mutta toisaalta, sitä kohtihan on kokoajan menty; opetettu lasta itsenäisemmäksi ja pärjäävämmäksi. Ja kuitenkin se on niin vaikeaa äidille. Havahduin itse tähän noin vuosi sitten. Esikoinen on vasta 13-vuotias, mutta silti hänellä on jo selvästi katseet tulevaisuudessa ja tietää (ainakin toistaiseksi) mitä kohti hänen polku vie. Hyvin määrätietoinen nuori! Ihanan näköisiä marenkeja :) Mukavaa viikonloppua! <3
VastaaPoistaSiinäpä se, me autetaan lapsia kohti omaa elämää. Mä oon sellanen asioiden etukäteen värkkääjä. Siksi varmaan näitäkin pyörittelen jo hyvissä ajoin. :)
PoistaIhanaa kun kasvavat ja kehittyvät, pelottavaa kun ei voi enää suojella niin kuin pienempää lasta.
Teidän 13v on hyvin asialla, jos nyt jo tietää mitä haluaa. :) Hieno juttu!
Oi miten herkullisen näköisiä marenkeja! Onnitteluja sinne❤ Lasten kasvun myötä sitä on huomannut millainen "pieni"tunteilija sitä itsestä löytyykään:) Sitä kun aina pyrkinyt kasvattamaan ja ohjaamaan lapsiaan niin että varmasti elämässä pärjäisivät...ja kyllä varmasti pärjäävätkin:) On se jälkeenpäin tosiaan haikeaa muistella niitä hiekkalaatikkoaikoja, äkkiä sujahtavat ..Leppoisaa alkavaa viikonloppua sinne♥
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaHirmuista kyytiä nuo kasvavat! Joku sanoi joskus, että sen jälkeen kun lapsi menee kouluun, aika alkaa lentämään. Se pitää paikkansa.
Tuota mäkin pidän tärkeänä, että pärjäisivät, ja löytäisivät oman paikkansa ja juttunsa.
Mukavaa alkanutta viikkoa! <3
Moi. Aika karkaa käsistä! Mun tyttäret ovat jo kauan asuneet omillaan, mutta taaksepäin ajatellen tuntuu, että kaikki olivat äsken vasta pieniä. Tulevaisuus ei lähene ihan niin nopsaan. Asiasta toiseen - on muuten somia naposteltavia tämänkin kerran leipomuksesi. Kristiina
VastaaPoistaSanoppa muuta! Tuntuu että viikot juoksevat kovaa kyytiä, kohta on jo kesä taas. :)
PoistaMä en vielä osaa edes kuvitella että lapset eivät enää asu kotona, mutta kai sekin ajallaan sitten sujuu.
Kestikö kauan tottua kun tyttäresi muuttivat pois?
Nam! Ihanat mustikkamarengit. Kivoja vaikka kakunkoristeena. :)
VastaaPoistaPs. Kivaa vkonloppua sinne, ja onnea synttärisankarille.:)
PoistaKiitos onnitteluista!
PoistaJa kehuista. Nuo marengit ovat kyllä moni käyttöisiä ja kivoja.
Mukavaa viikkoa sinulle! :)
Onpa kiva idea! Ja värikin on luonnollinen!
VastaaPoistaEi turhia lisäaineita. 😉
PoistaHerkkä postaus. Totta, aika menee äkkiä. Nautitaan joka päivästä ja hetkestä, niin ne menee talteen <3
VastaaPoistaKiitos marenkiohjeesta, näyttävät herkullisille :)
Ihanaa päivää <3
Juuri niin. Arjesta löytyy paljon onnen hetkiä joita yritän tallettaa sydämeen.
PoistaMukavaa viikonloppua!❤
Ihana idea, mustikkaisia marenkeja en ookkaan vielä tehnyt! Ihanan näköisiä! ♥
VastaaPoistaKiitos. 😊
PoistaPuolukkaiset on vielä testaamatta.
Kauniita ja herkullisen näköisiä! Kiitos vinkistä! Näitä voisinkin tehdä keskimmäisen lapsemme synttäreille maaliskuun alussa.:) Onnea synttärisankarille ja mukavaa viikonloppua teille!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaKiva jos ohjeesta on iloa.
Nämä on kivoja suupaloja, onneks gluteenittomia.
Hauskaa viikonloppua teillekin! 🌸
Ihanan näköisä ja maku varmaan huipulta.
VastaaPoistaNamskis.
Kyllä nämä kauppansa teki. 😊
PoistaVoi kuinka kauniita ja suorastaan kutsuvat herkuttelemaan. Nappasin ohjeen talteen :)
VastaaPoistaKiitos. 😊
PoistaMarengit on mukavan näköinen lisä kahvipöytään.