lauantai 14. tammikuuta 2017

Mausteinen siemennäkkileipä (gluteeniton)





Tämä on yksi niistä ohjeista, joissa kuva ei kerro mitään mausta.
Tuo näkkärihän näyttää mankeloidulta oksennukselta.
Mutta kannattaa ylittää epäluulo ja kokeilla! 
Itse en ollut aiemmin maistellut fenkolia, mutta sopi hyvin tähän.
Pellillinen katosi parempiin suihin ja uuden aion tehä, kunhan saadaan nämä esikoisen sukusynttäreille leivotut jutut syötyä pois.

Kiva tehdä välillä jotain muutakin kuin sokerihöttöjuttuja.
Kiitos Pauliina ohjeesta! :)

Nämä nopeat ja herkulliset ohjeet on mun juttuni.
Oon jo aikaa sitten todennut, että musta ei koskaan tuu sokerimassataituria tai pikkuruisten leivostaideteosten tekijää.
Ei näillä hermoilla ja nakkisormilla.
Mutta ei tarvikaan.
Leivon sitä mitä huvittaa, keskityn makuihin ja sivutan sen että kaikki pinnat ei oo ihan niin suoria kuin vois olla. ;)



2 dl maissijauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1dl pellavansiemeniä
1dl kurpitsansiemeniä
½dl rypsiöljyä
2dl kiehuvaa vettä
1rkl hienonnettuja fenkolin siemeniä

Päälle sormisuolaa ja koristeeksi erilaisia siemeniä.

Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Sekoita taikina-ainekset puuroksi ja kippaa pellille leivinpaperin päälle.
Laita leivinpaperi myös seoksen päälle ja kaulitse ohueksi levyksi.
Paista uunin keskiosassa n. 45 minuuttia. 
Anna jäähtyä ja murra.


Tuo fenkolinsiementen hienontaminen... vinkkejä saa kertoa.
Pistin ne juomalasiin ja leikkelin saksilla. Totesin että saa luvan kelvata.


Taikinalevy uunissa.

6 kommenttia:

  1. Tästä tulikin mieleeni, että ostin ennen joulua pussin, joka sisältää aineksia siemennäkkärin valmistukseen! Täytyypä laittaa kokeiluun. Muutenkin kivan näköisiä leipomuksia sulla täällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)
      Mäkin ostin aiemmin Prismasta sellaisen valmispussijutun. Silläkin tuli hyvää näkkäriä. Kannattaa testata. :)

      Poista
  2. Tuo "mankeloitu oksennus" oli osuvin kuvaus, johon olen törmännyt siemennäkkäristä puhuttaessa :D Fenkolinsiemenet saa joko maustemyllyllä tai morttelilla (joka on muuten verraton hankinta, eikä hinta päätä huimaa) pienemmäksi. Jos näitä ei löydy, siemenet leivinpyyhkeen sisään ja painelet puukauhalla tai lusikalla murskeeksi. Aika kodinhengetär olet ollut, jos saksilla olet niistä saanut pieniä palasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Morttelin hankintaa oon aatellu, mutta siihen se on jääny. Pitäs kai aktivoitua.
      Kyllä ne saksillakin pieneni, tiiä sitten miten pientä olis pitäny tulla... ;) No, sormet on ehjänä, kaikki hyvin. ;9

      Poista
  3. Moikka. Leipomisinnostusta odotellessa kirjoitin muistiin tämän näkkärin ja gluteenittoman täysjyväleivän reseptit. Täytyy panna ohjeet näkyvälle paikalle etten niitä unohda. En tiedä missä vaiheessa minusta tuli laiska leipuri, kun tykkään leipomisesta. Kristiina

    VastaaPoista
  4. Ei aina jaksa leipoa, vaikka se kivaa onkin. Mulla ainakin on enemmän asioita joita haluaisin tehä, kuin aikaa niihin. :)
    Inspiraation iskiessä on sitten kiva kokeilla.

    VastaaPoista