sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Maailman paras kanakastike




Surkea kuva. Ei edes salaattia tuomassa väriä.
Tässä kävi taas kerran niin, että unohdin kuvata.
Myöhemmin kaivoin jääkaapista ylijäämät ja linttasin lautaselle, jotta on edes joku todistus että on tätä tehty! ;)
Samalla mietin, että nämä soosit on niin toistensa näköisiä, eihän tuo kuva kerro mistään mitään...
Paprikakin sattu olemaan keltaista, ei edes se erotu.
Mutta koska tää oli hyvää, 5 lasta söi, minä söin ja mies söi, niin pitää tuo ohje tallettaa tänne.
Jos ei siitä muut hyödy, niin minä ainakin. Käytän tätä blogia keittokirjana josta voi välillä kurkkia ohjeita jotka on jo vähän unohtanu. 
Tämä ohje tuoli ystävältä, joka oli napannut sen netistä.

1000g hunajamarinoituja kanasuikaleita
2 sipulia
1½ paprikaa
1 kanaliemikuutio
1 tlk pieniä ananaspaloja omassa mehussaan
200g fetaa
4dl ruokakermaa (tai kermaa+maitoa)
ripaus valkopppuria, paprikajauhetta, ripsaus valkosipulijauhetta

Kuullota silputtu sipuli pannulla öljytilkassa.
Lisää kanasuikaleet ja paista kypsiksi.
Lisää kerma.
Lisää kanaliemikuutio ja paprikan- ja ananaksenpalat.
Kun lisäät ananasliemen, maistele kastiketta, ananasmehun määrä riippuu omista makunystyröistä.
Lisää varovasti valkopippuria, on melko vätkyä ainetta. Paprikajauhetta voi laittaa reippaammin.
Anna kastikkeet kiehua hiljalleen, kunnes koostumus on mieleistä.
Lisää viiemisenä fetapalat. Anna kastikkeen sen jälkeen olla levyllä vain niin kauan että palat sulavat hieman, ei kokonaan. 
(Mä tosin annoin niiden sulaa lähes kokonaan, koska...meillä asuu ihmisiä, joita valkoiset kökkäreet olisi epäilyttänyt suunnattomasti...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti