maanantai 16. tammikuuta 2017

Polkamarengit (gluteeniton)



Kuopus on jo kauan toivonut erilaisia marenkikokeiluja.
Polkakarkit ostettiin kaappiin jo aikoja sitten, mutta siihen homma sitten tyssäsikin.
Esikoisen synttärit olivat hyvä syy aktivoitua tässä asiassa.
Ennen iltavuoroon menoa kerkesin näitä väkertää, ja iltapäivällä puhelimeen kilahti viesti: "MAHTAVIA MARENKEJA" ja pitkä rivi erilaisia hymiöitä.
Se lämmitti mieltä pitkään. Ilmeisesti koulupäivän jälkeen oli ollut kiva ylläri odottamassa marenkien muodossa.

4 kananmunan valkuaista
2dl sokeria
ripaus punaista elintarvikeväriä
rouhittuja polkakarkkeja
(1tl väkiviinaetikkaa, ripaus suolaa)

Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi.
Lisää sokeri hiljalleen koko ajan vatkaten.
Seosta voi huoletta vatkata hyvän aikaa, vaahdon on tarkoitus olla sellaista että se pysyy kulhon pohjassa jos käännät sen ylösalaisin.
(Taikinaan voi lisätä myös ripauksen suolaa ja 1tl väkiviinaetikkaa hyvän vaahdon aikaan saamiseksi.)
Lisää karamellimurska, sekoita varovasti.
Lisää haluamasi määrä elintarvikeväriä, sekoita niin että väri ei sekoitu massaan tasaisesti.

Lusikoi massa pursotuspussiin, pursota pellille. Mulla tuli 2 pellillistä pieniä marenkeja, joita paistoin 110 asteessa keskitasolla n. 1h. Vaahto kesti hyvin odottelun.
Jos on aikaa, anna kuivaa pellillä uunissa joka on pois päältä ja luukku raollaan.
Mulla ei ollut aikaa (millon olis???) joten marengit saivat jäädä pöydälle odottelemaan illalla tapahtuvaa purkitusta.
Säilytä kuivassa.










1 kommentti: