maanantai 8. helmikuuta 2016

Salmiakkisuklaaruudut





Salmiakki ja suklaa, kaksi herkkua yhdistettynä.
Ei voi tulla pahaa. :)
Koska on niin mun tapaista olla jälkiviisas, tajusin vasta liian myöhään, että pohjaan olisi voinut laittaa Fazerin salmiakkisuklaata. Eipä sillä, herkkua tämä oli ihan tavismaitosuklaallakin.
Salmiakkijauheen tilalle laitoin reippaan kokoisen ruokalusikallisen Urtekramin lakritsijauhetta.

Pohja:
100g voita
100g suklaata
2 munaa
1½dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria

Kuorrutus:
2dl kuohukermaa
1dl vaaleaa siirappia
1dl fariinisokeria
100g turkinpippuri crushia
12g salmiakkijauhetta
150g maitosuklaata

Koristeluun strösseleitä.




Sulata voi ja suklaa kattilassa.
Vatkaa munat ja kaada voiseokseen.
Lisää jauhot, kaakaojauhe, sokeri ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n. 20x30cm vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 18-20 minuuttia. 
Anna jäähtyä.
Kakku saa tuntua tahmealta.

Kuorrute:
Keitä kermaa, siirappia ja fariinisokeria n. 20 minuuttia keskilämmöllä. (Mulla meni kauemmin, melkein 30 min.)
Kun kuorrute on valmista, kaada sekaan turkinpippuri crush ja salmiakkijauhe. Sekoita kunnes karkkimurska on sulanut.
Ota kattila liedeltä ja lisää maitosuklaa paloina. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
Kaada kuorrute pohjalevyn päälle.
Anna jäähtyä, koristele. 
Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.




Tämä päivä on mennyt tuumaillessa.
Yksi lapsista on maidottomalla ja gluteenittomalla, koekuukausi lääkärin ohjeistuksesta. 
Mun mielestä tuo yhdistelmä on aika hankala, näin äkkiseltään. Niin monessa tuotteessa on jompaa kumpaa kiellettyä.
Eiköhän tämä tästä, kun alkuun pääsee. 
Sopivia ruokavinkkejä otetaan vastaan. :)


6 kommenttia:

  1. Mä olen muutaman vuoden ollut gluteenittomalla ja se on itselleni ollut aika helppoa. Maidottomassa itselleni ongelmaksi tulisi varmaan juusto, muutenhan soija-manteli- ja kauramaidolla voi helposti korvata maidon. Käytän niitä itsekkin silloitällöin vaihtelun vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu että ongelma tuleekin juuri tuosta yhdistelmästä. Varsinkin kun oltiin ostamassa karkkipäivähyväskää... Lähes kaikessa on joko vehnää tai maitoa jossain muodossa. Alkaa kyllä vaikuttaa siltä, että nyt ei ole kyse ruoka-aineallergiasta.

      Poista
  2. Kuulosti niin herkulliselta, että tuota täytyy kyllä kokeilla. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
  3. Houkuttelevan näköinen rakenne näissä, voisi kokeilla minttusuklaaversiona. Meillä ei tenavat välitä salmiakista. Mulla kyllä menee, etenkin jäätelössä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookkin ihanaa, kun nykyään kaupasta saa kaikenlaista erilaisiin leipomiskokeiluihin? :)

      Poista