sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Laskiaispullat mustikoilla





Runebergin päivän leipomukset hyppäsin tyynesti yli ja siirryin laskiaiseen.
Tavispullataikina.
Välissä hilloa, mustikoita ja kermavaahtoa.
Täytyy sanoa, että monesti yksinkertaiset herkut on niitä parhaita. :)


5dl maitoa
50g hiivaa tai 2pss kuivahiivaa
1,5dl sokeria
1rkl kardemummaa
1-2tl suolaa
1 muna
150g voita
14-15dl vehnäjauhoja


Sekoita hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon.
(Kuivahiiva sekoitetaan pieneen määrään jauhoja, maidon pitää olla n. 42 asteista.)
Lisää sokeri, kardemumma,suola, kananmuna ja n. puolet jauhoista.
Vatkaa taikinaa voimakkaasti.
Lisää sulatettu ja loput jauhoista vähitellen.
Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Peitä taikina leivinliinalla ja laita vedottomaan paikkaan, esim mikroon nousemaan n. 30 minuutiksi.


Leivo pikkupulliksi.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-12 minuuttia, pullien koosta riippuen.


Odota että pullat jäähtyvät ennen täyttämistä.





Hilpeää, herkullista laskiaissunnuntaita!




2 kommenttia:

  1. Koskahan viimeksi olen leiponut pullia?!
    Melkein tunnen nenässäni tuoreen pullan tuoksun kun katson kuvaa.

    Ja hiukan ehkä olen mielikuvitukseton kun en edes ole tajunnut että sinne väliin voisi laittaa muutakin kuin hilloa tai mantelimassaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totesin taas leivottuani, että monesti ne yksinkertaiset jutu on parhaita. Ainakin lapset tykkää näistä enemmän kuin jostain hifistelyleivoksista. ;)
      Joskus on vaan niin hankalaa päästä alkuun. :)

      Poista