Sienestyksestä on tullut se juttu, joka vie aika paljon aikaa syksystäni.
Nautin metsässä kulkemisesta, luonnon kauneudesta ja hiljaisuudesta.
Tai vähän vähemmästä hiljaisuudesta, jos olen liikkeellä miehen tai ystävän kanssa. ;)
Tänä syksynä löysin ensimmäistä kertaa lampaankääpiä, joka on Luontoportin mukaan Ruokaviraston suosittelema erinomainen ruokasieni.
Aloittelevalle sienestäjälle tämäkin on turvallinen valinta, koska näköislajikkeet eivät ole myrkyllisiä vaan syötäviä sieniä.
Todella hyvä merkki tunnistukseen on myös se, että sienen leikkauspinta muuttuu kypsennettäessä sitruunankeltaiseksi.
Sekoitin korppujauhoihin suolaa ja pippuria.
Kieritin sienen palat kananmunassa, sen jälkeen jauhossa ja paistoin pannulla.
Nämä olivat ihan hyviä, rakenne pysyi mukavana.
Mutta jotain potkua kaipaisin vielä.
Jossain ohjeessa oli laitettu juustoraastetta. Ehkä sitä... tai jotain.
Oletko lampaankääpä ekspertti?
Heitäpä vinkkejä? :)
Suppilovahveroita meillä syötiin sipulin kanssa voissa paistettuna.
Ihanaa leivän päällä, nam!
Osa kuivattiin, talvella on näille taas käyttöä.
Tätä pientä söpöläistä en syönyt. Ihailin vain niin kuin maisemiakin. :)
Kauniita syyspäiviä!
Moi. Voi mitä herkkuja! Oon paistanut lampaankääpiä voissa yhtä aikaa sipulin kanssa, ja ripotellut paistosten päälle forest blend -maustetta, kuivattua basilikaa ja vähäsen suolaa. Hyviä ovat leivän päällä. Kristiina
VastaaPoistaPitääpä seuraavalla kerralla kokeilla leivän päälläkin. JA teestata tuota forest blendia. Uusi tuttavuus sekin. :) Kiitos! <3
Poista