sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Kardemumma-kanelikahvikakku



Tämän aivan ihanan kahvikakun ohje löytyi Kanelitytön kakkuparatiisista.
Pientä muokkausta tein omaan ohjeeseen, linkistä pääset alkuperäiseen.
Mä oon kauheasti tykästyny näihin joita ei tarvi vatkata.
Välillä se vaahdottaminen tuntuu niin tylsältä ja vaivalloiselta, ei yhtään huvita.
Tässä vaan sekoitetaan aineet yhteen ja tökätään vuoka uuniin.
Ihanan helppoa!

Ensimmäisellä kerralla tein kakun taviksena, seuraavalla kertaa gluteenittomana vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Gluteeniton kakku vain tarvitsi vähän pidemmän paistoajan.
Hyvää tuli kummallakin tyylillä!
 Tenavat olivat sitä mieltä että tämä oli ihan parasta kakkua.




2 munaa
3 dl sokeria
2,5 dl kermaa
1,5 dl sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2tl kanelia
2tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa

Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Sekoita munat ja sokeri keskenään puuhaarukalla. Älä vatkaa.
Lisää kerma, sekä sulatettu voi munasokeri-seokseen.
Lisää kuivat aineet siivilän läpi kulhoon ja sekoita samalla. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40-50 min.






8 kommenttia:

  1. Ihanannäköinen herkkukakku! Tuo voisi olla hyvää glögi kupposen kera:) Makoisaa joulun odottelua sinne teille❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ja glägi sopivat tosiaan yhteen. 😊

      Poista
  2. Moi. Toi on varmaan maukasta. Hyvä tietää, että sen voi tehdä gluteenittomaksikin. Kristiina

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä, ihan tekisi mieli maistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siitä olis palanen liiennyt. 😊

      Poista
  4. Tosi herkulta näyttää :) Lämminhenkistä joulunalusviikkoa!

    VastaaPoista
  5. Kiitos! Teille myös ihanaa joulun aikaa!

    VastaaPoista