keskiviikko 4. elokuuta 2010

Tähtikakkuset


Sunnuntaiaamuna lopetin valvomisen ja edessä aukeni KESÄLOMA!!!!
Ensimmäinen "ihan oikea"! Yleensä mä oon ollu se joka on kesän töissä tuuraten lomailijoita- tai sitten äippälomalla/hoitovapaalla...mutta se ei oo sama asia.
Eihän sitä sitten malttanut kauaa nukkua, parin tunnin torkahdus, lapset autoon ja kohti Keskisen kyläkauppaa, eli Pasasen puotia, niin kuin lapset sanovat. (Pyssykeskinenkin on termi, joka meillä tunnetaan)
Lapset viihtyivät Tivolissa, mutta päästiin sieltä sitten kaupan puolellekin. Mitään elämää suurempaa sieltä ei löytynyt,lähinnä koulutarvikkeita esikoiselle, mutta itselleni ostin Iloleipureiden 3 pientä tähtivuokaa.
Ja pakkohan niitä oli kokeilla..Mun uusi mottoni on "Sumi on terve kun se leikkii, mutta lihava kun ei osaa lopettaa." Koska kylkiinhän nämä tuppaa tarttumaan... No, onneksi ihana ystäväni tuli käymään ja auttoi syömisessä. Yhden tähden vei siskolleni joka taitaa olla virallinen koe-eläimeni näiden kakkusten suhteen. :) Kiitos Heli! <3

Pohjan ohje on vuokien pakkausesta. Täyte omasta päästä kiskaistu. Lähtökohta oli se, että jääkaapissa loju avattu kinuskikastiketetra, joka piti käyttää johonkin ettei mene pilalle. :)
Koristuksesta sen verran, että tuo TuttiFrutti-crush tosiaan sulaa. Mutta kun se on niin hyvää ja kakkuset tarjottiin heti, niin aattelin että mitä väliä! :)

Pohja:
75g voita tai margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl maitoa

Täyte:
1dl kermaa
1-1,5 dl kinuskikastiketta
100g rahkaa
hieman vaniljasokeria ja sokeria sekä sitruunamehua

Sulata voi tai margariini.
Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon sulatettu rasva, maito ja viimeiseksi kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokiin, paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia.

 Vatkaa kerma.Vispaa sekaan kinuskikastike, rahka, sokerit ja sitruunamehu. Tarkista maku!

Halkaise jäähtyneet tähdet, levitä täytettä väliin ja päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

8 kommenttia:

  1. Just laitoin ohjeellasi tehdyn kinkkupiirakan uuniin.Vähän sitä sovelsin kun ei ollut paprikaa,laitoin päälle viipaleina tomaattia.Muita tarpeita kaapista löytyi,on vaan mentävä hakemaan kaupasta kinkkuleikkelettä,sen nimittäin pilkoin kaikki piirakkaan.
    Nyt tässä sitten vesi kielellä odottelen...
    Ihana sanonta taas,lihava kun ei osaa lopettaa,täälläkin kilot kohonneet kesäaikaan,kun ei osaa lopettaa.Mutta kohta alkaa lenkkeily,sitku viilenee kelit,sitku ehtii..sitku..

    Kivoja tähtileivoksia.Liian herkullisia taas.

    En ole koskaan käynyt Keskisellä,kerran yövyttiin pihassa asuntoautolla kun tultiin Seinäjoelta.Aukesi sunnuntaina vasta puolilta päivin,eikä jaksettu oottaa.

    Mukavaa rentoutavaa lomaa.

    VastaaPoista
  2. Ihanat tähtileivokset. Haluan tollaset muotit! :)

    Huomasin äsken, että uusi sivupohjani on melkein samanlainen kun sulla... anteeks vaan. En tarkottanu matkia, mutta nyt on ainakin hienot sivupohjat kummallakin :) Voin omani vaihtaakin, jos sinua häiritsee.

    Mutta hauskaa lomaa! Itsellänikin on kerran ollut pitkä oikea kesäloma, ennen kun lapset synty...oioi :)

    VastaaPoista
  3. Jaana, toivottavasti kinkkupiirakka oli sellaista mistä pidät. :)
    Meillä se ainakin maistui. Just tein tytön synttäreitä varten toisen, vähän isomman ja maustoin vielä aurinkokuivattutomaatti tuorejuustollakin. Pistin pakastimeen, tänä vuonna juhlitaankin mummolassa, otan sitten sinne mukaan.

    Tuo paino on kans sellanen juttu, että voihan... Lenkille haikailen itsekin, kunhan saa kintun kuntoon...syyskuussa viimeistään! ;)

    Keskinen on ihan kiva paikka. MUtta tarkkana saa olla, osa tavarasta edullista, osa kalliimpaa kuin muualla.

    Pauliina, sulle vastasinkin sun blogiin. :)

    VastaaPoista
  4. Ihanaa lomaa sulle ystäväiseni!<3 Nautihan lomastasi kunnolla, olet sen ansainnut=)
    Kaikkea ihanaa olet taas leiponut, naminami...käyn täällä aina kattelemassa ja haaveilen että jos joskus on aikaa niin kokeilen tuota, tuota ja tuota:-D

    VastaaPoista
  5. Piirakka syötiin hetkessä.Kuuluiko maiskutusta sinne.
    Tein jo toisen piirakan illalla,maistui nuorisolle.Ohjeen laitan suosikkeihin.

    VastaaPoista
  6. Ihanat kakkuset!
    Me käytiin kans lomalla Keskisellä ja harmittavan vähän siellä oli leivontatarvikkeita :(

    VastaaPoista
  7. Johanna, kiva jos löydät täältä jotain kivaa. :)Nautin tosiaan täysillä lomasta, vielä viikko jäljellä.

    Jaana, sitäkö se mussutus olikin, teiltä peräisin? ;)) Hienoa kuulla, että joku löytää täältä blogistani jotain mieleistään! Tulee hyvä mieli.

    SakariSokeri, oon samaa mieltä! JA nekin vähät on levällään eri hyllyissä...laittaisivat edes samaan hyllyväliin.

    VastaaPoista
  8. Työkaveri taisi vähän ihmetellä, kun söin tuota herkullista tähtikakkua suoraan sieltä nalle puh -rasiasta niin, että en kääntänyt kantta kunnolla pois edestä... Enhän halunnut, että joutuisin jakamaan maistiaisia toisille :D!

    Aivan ihana herkku oli, kiitos! ♥

    VastaaPoista