maanantai 16. elokuuta 2010

Banoffee kiiwillä höystettynä


Löysin Prismastakin kondensoitua maitoa, enää ei tarvi lähteä sittarista sitä hakemaan! :)
Itse asiassa, onhan sitä voinu Prismassa olla kauemminkin, mutta nyt vasta hokasin...
Tällä kertaa kokeilin keittää pestyä purkkia vesikattilassa 2 tuntia. Edellis kerrallahan laitoin sekaan 55g voita ja 4 rkl fariinisokeria ja keitin 3 minuuttia. Ohje löytyy täältä.
Pakko oli kokeilla tuotakin tapaa, jotta osaan sanoa mielipiteeni siitä, kumpi on parempaa.
Ja kallistun kyllä tuon nopeammin keitettävän kannalle. Hyvää tämä kaksi tuntia keitettykin oli, mutta voilla ja fariinilla höystetty vielä parempaa. Tietääpä sitten jatkossa.

Pohja Digestivekekseistä ja voista, täytteessä se kinuski, kiiwin ja banaanin paloja joiden päällä ripsaus sitruunamehua.
Päälle kermavaahto, koristeena kiiwiä ja Marianne crushia, jonka yritin piparkakkumuotin avulla saada kruunun muotoon.


 Samalla tein taas marjapiirakan mustikoista ja punaisista+valkoisista viinimarjoista. Ohje löytyypi täältä.
Meidän pojat tykkää näistä marjapiirakka-jutuista, vaniljakastikkeella höystettyinä. Ihanaa, kun saa tuoreita marjoja!!!
Täytyy viimein yrittää itsekin vähentää herkkujen napsimista ja syödä marjoja...


  Oikein mukavaa viikkoa kaikille! Nautitaan syksyn hajusta tuulessa, puolensa syksyssäkin. :)

5 kommenttia:

 1. Missäpäin maito oli? Säilykkeiden luona vai ? Tietäis vähän oikealta suunnalta etsiskellä:) Ihanan näköisiä herkkuja!

  VastaaPoista
 2. Mäkin aloin kiinnostua et mistäpäin Prismaa sitä löysit. Pitää mennä joku päivä etsimään ja jos vaikka samalla käyn sun postilaatikolla, kun huomasin että kannattaa palkinto tuoda kuin lähettää.

  VastaaPoista
 3. Säilykehyllyssä se piileskeli. Suunnilleen puolessa välissä hyllyä, aika ylhäällä, muistelisin.. Ja tuttifrutti crushiakin on kai Prismaan tulossa, kun viimeksi katsoessani oli jo nimi ja hinta hyllyn reunassa. :)

  VastaaPoista
 4. Herkkua tuo Banoffee, todella! Sain kunnian syödä tuota kuvan herkkua (ai miten niin lähes asun siskoni keittiössä?).

  Metsästin netissä Banoffeen nimen alkuperää ja aina yhtä luotettavan Wikipedian tietojen mukaan nimi tarkoittaa jotakin jälkiruokaa, joka maistuu tai tuoksuu toffeelta ja banaanilta. Reseptin ovat kehittäneet itä-Sussexissa The Hungry Monk -ravintolan omistajat Ian Dowding ja Nigel Mackenzie vuonna 1972. Hyvin maistuu edelleen :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos tietoiskusta, ihanainen Heska! :)
  Eipä mulla ollut hajuakaan tuosta alkuperästä. Nyt on! :)

  VastaaPoista