sunnuntai 22. elokuuta 2010

Paahdetut uunitomaatit ja nokkos-fetapihvit

Vielä näistä nokkosista riittää juttua... :) Tämän postauksen jälkeen keskityn taas johonkin muuhun...
mutta pakkohan niitä oli kokeilla johonkin muuhunkin kuin lättyihin. "Lasten kanssa keittiössä" kirjasta löytyi nämä molemmat ohjeet, ja täytyy sanoa, että maistui! Tuo epäluuloinen esikoinen kovasti kyllä protestoi nokkospihvien syöntiä, mutta söi silti lautasen tyhjäksi. :)
Ohjeessa oli 150g nokkosia, mutta kun en jaksanut alkaa punnitsemaan, heitin taas sekaan omasta mielestä sopivan köntin.
Tomaattien ohjeessa oli kirsikkatomaatteja, mutta kun kaapista löytyi vain vähän pehmenneitä tavallisia, niin laitoin sitten niistä lohkoja. Muutenkin hieman muokkasin ohjetta itselle sopivammaksi.


Paahdetut uunitomaatit

500g kirsikkatomaatteja
ripaus sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria, yrttisuolaa, basilikaa
timjamin oksa (tätä ei nyt kaapista löytyny.)
4-5 rkl öljyä

Pese ja halkaise tomaatit. (tavalliset tomaatit n. 4 lohkoksi). Pane ne uunivuokaan.
Mittaa öljy kuppiin, sekoita mausteet siihen. Kaada seos tomaattien päälle. Paahda tomaatteja 150 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes ne ovat mehevöityneet.
Nosta tomaatit tarjolle. Ripottele pinnalle halutessasi hiven lisää mausteita. Tarjoile heti.



Taas tämä kuva on vinossa...vaikka mitä yritin, niin en saanut sitä tänne oikein päin... Tekniset vinkit otetaan ilomielin vastaan! :)

Nokkos-fetapihvit

400-500g jauhelihaa
1 kananmuna
½ dl kermaa (jääkaapissa oli Kippariruokakermaa vajaa purkki, joten lorautin sitä.)
2 rkl suolakurkkujen lientä
1 tl suolaa
3 keitettyä perunaa
1 dl suolakurkkua
nippu (150g) nokkosta
100 g fetaa

Paistamiseen öljyn ja voin sekoitusta. (Itse paistoin voissa.).

Sekoita huoneenlämpöiseen jauhelihaan muna, kerma, kurkkujen liemi ja suola.
Raasta keitetyt perunat ja lisää seokseen.
Raasta kurkut hienoksi ja purista niistä ylimääräinen neste pois. Lisää raaste taikinaan, vaivaa käsin tai puuhaarukalla tasaiseksi ja kiinteäksi.
Ryöppää nokkoset. Ohje täällä.
Murenna feta. Lisää taikinaan silputtu nokkonen ja feta. Vaivaa taikinaa vielä hetki.
Muotoile taikina pihveiksi.Sekoita voi ja rypsiöljy.
Paista n. 6-7 minuuttia, kääntele pihvejä paistamisen aikana, jotta ne kypsyvät kauttaaltaan.

Tarjoa vaikkapa perunoiden ja kermaviilikestikkeen sekä uunitomaattien kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kiva kun olit löytänyt tunnustuksen.Oli niin virta vähissä silloin mökillä,kun tein sitä juttua,etten ehtinyt käydä laittamassa viestiä siitä.
    Ja kiitokset kehuista.

    Mukavia herkkuja taas olet tehnyt.Tomaatit ovat varmaan hyviä noin tehtynä.

    Oletko kokeillut kääntää kuvaa niin että,kun haet kuvaa blogitekstiin ja laitat selaa,niin sinne aukeaa ne kuvat,niin siinä vaiheessa napsautat kuvaa hiiren oikealla painikkeella,siihen tulee valinta käännä kuvaa myötäpäivään tai vastapäivään ja sitten vasta lataat kuvan.
    Toimisiko näin,toivottavasti ymmärsit mun selityksen.

    Oikein mukavaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos neuvosta, mutta valitettavasti siitä ei nyt ollut apua...
    Kokeilin käännellä kuvaa joka päin, ei apua. Näyttää olevan ok, mutta jostain syystä latautuu tänne vinossa. Koitin pienentääkin, mutta vinossa silti...

    Mukavaa viikkoa sinullekin! :)

    VastaaPoista