lauantai 21. elokuuta 2010

Nokkosten ryöppääminen


Edellisen postauksen nokkosista kyseltiin tarkempaa ohjetta, joten tässä se nyt tulee.


Tämän ohjeen löysin kirjasta "Lasten kanssa keittiössä"  (Minna Nevalainen ja Sari Tammikari).
Itse en jaksanut ruveta lehdistä kiskomaan lehtiruotia irt, ei mun hermoillani... Keitin ruoteineen päivineen, ja hyvä tuli!
Nokkosen ravintoarvohan muuten on kaksi kertaa niin suuri kuin porkkanan, joten kyllä tätä herkkua kannattaisi enemmänkin käyttää. Eikä ole kallis kasvis. :) 

Kerää nokkoset mahdollisimman puhtaalta paikalta, ei autoteiden pientareilta.
Huuhtele ennen käyttöä, poista nokkosenlehdistä keskiruoti.
Laita kattilaan vettä kiehumaan, laita lehdet kiehuvaan veteen ja ryöppää siinä 5-10 minuuttia.
Jäähdytä lehdet siivilässä kylmän veden alla. Puristele vesi pois ja silppua hienoksi.
Halutessasi voit pakastaa nokkossilppua tulevaa käyttöä varten.

 
Itse silppusin nokkoset siivilässä saksilla.



                                 Rentouttavaa ja ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!

1 kommentti:

  1. Kiitos täsätä ohjeesta.Katselinkin tuossa,että meillä olisi nokkosia ihan lähistöllä.Aion kyllä kokeilla.

    Kiva kun löysit sen tunnustuksen,en illalla ehtinyt käydä laittamaan jokaisen omaan blogiin kommenttia asiasta.Täällä mökillä kun tuo virtakin on niin "kortilla".
    Tykkään käydä blogissasi,ja olen saanut kivoja vinkkejä leipomiseen.Meidän suosikki alkaa olla kinkkupiiras,vasta torstaina taas sellaisen tein.Itse olen niin huono esim.lehdistä ohjeita keräilemään,niitä olisi kyllä joka lehti pullollaan.
    Ja kiitos myös kivoista kommenteista.

    Oikein mukavaa lauantaita sinne teille.Ja viikonloppua myös.

    VastaaPoista