keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Nopea kanapasta




Ruuanlaitto, tuo niin kovin tarpeellinen puuha.
Mutta myös homma jonka takia välillä revin hiuksiani (ainakin henkisesti) miettiessäni sitä klassista "mitä tänään syötäisiin" juttua.
Kadehdin ihmisiä jotka ovat järjestelmällisiä, kasaavat sen kiertävän ruokalistan ja saavat homman myös toimimaan. Mussa on kai joku perustavaa laatua oleva vika kun en saa sitä aikaiseksi.
Mutta koska meillä joka päivä syödään kotiruokaa, eikä kenenkään tarvi olla nälissään niin kai se riittää.
Parasta tässä on se, että mä en joudu kokkaamaan joka päivä. Mies on parempi kokki kuin minä, ja meillä keittää se joka on ensin kotona. Yksi lapsista, tai siis nuoristamme, innostuu välillä kokkailemaan myös.

Tätä ohjetta suositteli työkaveri. Kiitos vielä Pauliina! <3 p="">

Arvasin että ainakin yhdeltä tulee sanomista, ja niin kävikin. Positiivista oli se että hänkin oli pitänyt ruuasta. ;)
Tämä mene ehdottomasti meillä jatkoon, nuorimmainen jo kyselikin milloin tätä taas keitetään. 

Alkuperäinen ohje löytyy täältä, k-ruoka sivustolta.


n. 400g tagliatelle pastaa
n. 800g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
öljyä
iso sipuli
1 rs (180g) aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa
250g kirsikkatomaatteja
1-2 dl pastan keitinlientä
mustapippuria
tuoretta basilikaa (laitoin kuivattua)

Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässsä.
Säästä keitinvettä 1-2 dl.

Ruskista broilerinsuikaleet pannulla. Lisää sipulisilppu ja anna kuullottua.
Lisää tuorejuusto ja 1dl pastan keitinlientä.
Sekoita pasta joukkoon. Lisää tarvittaessa lisää keitinlientä tai vettä.
Pilko kirsikkatomatit kahteen tai neljään osaan ja sekoita joukkoon.
Rouhi sekaan mustapippuria makusi mukaan.
Ripottele päälle basilikaa.
Tarjoa heti salaatin kera.




4 kommenttia:

  1. Voi varmasti herkullista. Minulle tuli tästä niin mieleen ruoka jota tein noin kaksikymmentä vuotta sitten kerran viikossa nuudelista. Oli hieman saman tyylistä herkkua.
    Ihanaa loppu viikkoa.

    VastaaPoista
  2. Tää olikin kiva. Ei tuu koskaan käytettyä tuorejuustoa ruuanlaitossa. Vois olla ihan kivaa vaihtelua.

    VastaaPoista