torstai 7. helmikuuta 2019

Omenasosepiirakka


Kuva on aika surullinen, eikä kerro mitään siitä, millaista herkkua tämä piirakka onkaan!
Unohdin aivan täysin kuvata piirakkaa vuoassaan ja siinä vaiheessa kun muistin asian, niin monta palasta oli jo otettu, ettei siitäkään olisi kovin kaunista kuvaa saanut.
Kesäpäiviä ja runsaampaa valoa odotellessa...
Piirakan ohje on Kinuskikissan.
Sen verran muokkasin ohjetta, että lisäsin omenasoseen määrää melkein puolella.
Mukavan nopea ja helppo tehdä, ei tarvita sähkövatkaintakaan!

Mun mielestä maku ja koostumus oli niiiiin herkkua!
Kirpsakka omppusose toi potkua, kermavaahto makeutta ja pohja+muruseos oli niin hyvää.
Vaniljajäätelökin sopisi tähän yhdistelmään.
 
Omenasoseen tilalla voi käyttää mitä tahansa muutakin hilloa tai marjoja.
Mun omppusoseeni tuli pakastimen syövereistä. Oman puun ompuista keitettyä mössöä, ilman sokeria tai muita makeutuksia. Lisäsin 2rkl vaniljasokeria kun pelkäsin että on muuten liian kirpsakkaa, mutta tuskinpa olisi ollut.

Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1kananmuna
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
loraus maitoa


Täyte.
4-5dl omenasosetta

Muruseos:
50g voita
1dl kaurahiutaleita
3/4dl vehnäjauhoja
4rkl sokeria
1rkl kanelia

Sulata voi, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Lisää sokeri ja kananmuna, sekoita rivakasti mutta älä vatkaa.
Sekoita kuivat aineet huolellisesti ja lisää taikinaan.
Lopuksi lisää loraus maitoa, sekoita hyvin.

Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada pohjan päälle omenasose.

Valmista muruseos:
Sulata voi ja sekoita siihen muut aineet.
Murustele seos piirakan päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 min.

Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.






6 kommenttia:

  1. Moikka. Omenaleivonnaisesi tuoksu tulvahti tänne Itä-Suomeen saakka. Nam! Kristiina

    VastaaPoista
  2. Nam! Ihana piiras. Pitää kokeilla. :)

    VastaaPoista
  3. Vesi kielellä täällä selailin taas kaikkia sun ihania herkkuja. Nyt on pieni painonpudotus meneillään ja pakko hammasta purren vain herkutella kuvilla. Sitten kun pari kiloa lähtenyt, niin voikin itseään hemmotella. Tämä voisi olla siihen erinomainen valinta :)

    VastaaPoista
  4. oi nam. Tätä voisinkin tehdä, minullakin erinäinen määrä omenasosetta sekä pakastimessa että kellarissa.

    VastaaPoista
  5. Tälläistä tuli silloin vanhaan hyvään aikaan paljonkin tehtyä :)

    VastaaPoista