lauantai 2. helmikuuta 2019

Kaurasämpylät muffinsipellillä



Lisää arkisia kokeiluja. 
Pinterestissä törmäsin kuvaan jossa sämpylät olivat muffinssipellillä. 
Sitä ohjettahan oli pakko kokeilla!
Alkuperäinen löytyy täältä.

Tällä, hieman muokatulla versiolla tein omani.


2,5dl vettä
1dl kaurahiutaleita
1rkl vaaleaa siirappia
½tl suolaa
3dl sämpyläjauhoja
1,5-2dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
50g voita sulatettuna

Sekoita sämpyläjauhoihin hiiva, kaurahiutaleet ja suola.
Sekoita joukkoon +42 asteinen vesi.
Lisää siirappi ja sulatettu voi.
Sekoita joukkoon vehnäjauhoja niin paljon että taikina ja tahmeaksi ja pehmeäksi.
Anna taikinan kohota 20 minuuttia.
Jaa taikina jauhotetuilla lusikoilla muffinssipellin voideltuihin koloihin.
Taputtele taikinaa hieman tasaiseksi.
Anna kohota 30 minuuttia.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Kippaa sämpylät leipäkotiin tai leivinliinan päälle hetkeksi ennen tarjoilua, peitä liinalla.







Ohje oli helppo, sämpylät herkullisia.
Itse taikinan teossa aikaa ei paljon kulunut, mutta kohotusaikaa oli yhteensä 50 minuuttia, + paistoaika. Joten ihan äkkiä ei lämpimäisiä pääse nauttimaan.
Toki sillä välin voi tehdä mitä lystää, mutta jos on kova nälkä, ei näitä jaksa odotella. :)









Tammikuussa saatiin useampia kipakoita pakkaspäiviä, mutta kummasti tuolla ulkona tarkenee kun pukee kunnolla. Aamulenkki ennen iltavuoroa, tai vapaapäivänä on kumman piristävä juttu, kun pakkanen on reippaat 20 astetta.
Ripsiväriäkään ei tarvita, luonto tehostaa räpyttimet ihan itsestään. ;)




Pirtsakkaa helmikuuta!

4 kommenttia:

  1. Hyvä idea tuo muffinipelti. :) Ihanat talvikuvat :)

    VastaaPoista
  2. Moikka. Hauska ja yllättävä lopetus sämpyläpostaukselle tuo pakkasen koristama kasvokuvasi : ) Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Jälkeen päin katsoin postausta ja mietin, ettei pitäisi kirjoitella liian väsyneenä, tekstistä tulee vähän tökstöks, ei ollenkaan sujuvaa.. Mutta näillä mennään nyt. :)

      Poista