torstai 13. joulukuuta 2018

Salmiakkitoffee

 
Karkkien keittelyilta kummitytön kanssa tuotti tulokseksi uuden lempparireseptin.
Tuloksena oli ihanan pehmeää, miehen mielestä hopeatoffeen makuista salmiakkitoffeeta.
Yksinkertaiset raaka-aineet, helppo ohje, ei tarvetta lämpömittarille. 
Resepti löytyi Kotikokki.net sivustolta.
Kiitos, nam!


2dl kuohukermaa
1dl sokeria
20g voita
mustaa pastaväriä
75g Turkinpippuri Crushia
(puolipussia, vapaalla kädellä annosteltuna)

Mittaa ainekset kattilaan.
Pastaväri ei ole välttämätöntä. Seos vaan näytti niin hailealta kiehuessaan, että tehostin väriä hieman...
Keittele miedolla lämmöllä kiehutellen (lähes jatkuvasti sekoittaen ettei keitos pala pohjaan) 20-30 minuuttia, tai kunnes seos sakenee siirappimaisen tahmeaksi.
Tiputin seosta lasiin kylmään veteen ja kun töhnä oli sormin muotoiltavaa, päättelin sen olevan valmista.
Kaada seos leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi.
Nosta levy hetkeksi pakastimeen, sen jälkeen on helppo leikata halutun muotoisia palasia.
Jos et syö karkkeja heti, säilytä ne jääkaapissa.

 
 Myös näitä viime vuoden herkkuja keiteltiin. Hyviä tuli näistäkin, vaikka lakritsijauhetta olisi saanut olla vielä vähän lisää. Näihinkin hulautettiin vähän pastaväriä lisukkeeksi.


Kolmaskin ohje testattiin, siitä myöhemmin.


7 kommenttia:

  1. Hei karkkimestari ☺ Tuli vesi kielelle heti aamusta, kun karkkiohjeitasi lueskelin. Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nyt sentään mestari. 😊
      Joulunalla on kiva testailla.😊

      Poista
  2. Oi! Nämä voisi laittaa testiin, salmiakki maistuu :) Mukavaa joulun aikaa Sumi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa joulua myös sinulle ja perheellesi! ❤

      Poista
  3. Ihana ohje 😍 hyvää joulua! 🎄💕

    VastaaPoista