perjantai 24. marraskuuta 2017

Kovat lakritsikaramellit


Kummitytön kanssa on useampana syksynä keitelty karkkeja. 
Osa kokeiluista on onnistunut loistavasti, jotkut taas vähän vähemmän... 
Tätä Shrekin räkää muisteltiin tänä vuonnakin... tai eihän se epäonnistunut, muuta kuin koostumukseltaan. ;)
Parastahan tässä kuitenkin on yhdessäolo ja jutustelu. On meillä ihana kummitytsy. <3 3="" p="">
Kaunis, herttainen nuori nainen jo.

 Tässä ohje jota muokattiin piparminttukarkkien ohjeesta.
Nämä oli hyviä, ja lakritsijauheen sekä turkinpippurin määrää voi muokata omien mieltymysten mukaan. Mustalla elintarvikevärillä tuotteesta saisi mustemman, jos niin haluaa.

3dl sokeria
1½dl vettä
1dl glukoosisiirappia
3-4 tl raakalakritsijauhetta
Turkinpippuri Crushia

Sekoita sokeri, vesi ja glukoosisiirappi paksupohjaisessa kattilassa.
Keitä keskikovalla lämmöllä kunnes lämpömittari näyttää 152 astetta.
Ota kattila liedeltä ja lisää lakritsijauhe ja turkinpippurirouhe, sekoita.
Kaada massa uunipellille öljyyn leivinpaperin päälle.
Anna jäähtyä, kerää välillä lastalla massaa kokoon.
Muotoile tai leikkaa tangoiksi ja paloittele.


2 kommenttia:

  1. Shrekin räkä:) Kiitos ohjeesta tiedän mitä tehdään kun pieniä vieraita ensi kerralla tulee:) Mukavaa päivää❤

    VastaaPoista
  2. Karkkien keittely on kyllä hauskaa puuhaa. Ja herkullista. ;)

    VastaaPoista