sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Pesto-jauhelihakeitto





Mä en oo lainkaan keittoihminen.
Tykkään vain harvoista keitoista, mutta tämä jauhelihasoppa oli hyvää!
Siskoni oli bongannut ohjeen jostain, kokeillut, ja satuin kyläilemään sopivasti sellaiseen aikaan että pääsin maistelemaan.
Ohjeen saatuani oli pakko kokeilla itsekin.
Pavut jätin pois.
Mä oon jo niin vanha, ettei oo pakko syödä niitä jos en taho. ;)


400g jauhelihaa
3rkl punaista pestokastiketta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1l vettä
2 lihaliemikuutioa
1pss (750g) peruna- ja keittojuureksia pakastealtaasta
1pss (200g) vihreitä pakastepapuja
(persiljaa)

Paista jauheliha. Sekoita joukkoon pestokastike ja mausteet.
Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Lisää jäinen peruna-juuresseos, keitä n. 7 min.
Lisää joukkoon jauhelihat ja pavut ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti.
Hienonna keiton pinnalle persiljaa jos huvittaa.






















Vielä muutama kuva lumettomasta järvenjäästä.
Potkuri luisti melko vauhdikkaasti. ;)
Harvoin on näin tasainen jää ilman lumikerrosta.
Nyt niitä luistimia ei sitten tietenkään ollut mukana. Tuolla olis päässyt viilettämään pitkästi!



















Noista mustista kohdista kulkiessa tuli sellainen tunne, että tämä jää taitaa pettää..kohta killutaan  vedessä hileiden seassa... Vaikka aivan hyvin tiesi, että jää on paksua. Optinen harha.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti