keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Snickerspiirakka











Tämä ohje löytyi Ranteita myöje taikinasa -blogista.
Oikeastaan mieheni sen löysi, ja vinkkasi että jos joskus huvittais leipoa tämmöistä...
Harvoin hän mitään leipomuksia pyytää, joten pitihän ohjetta kokeilla. Ja kyllä kannatti! Maistui kaikille.
Siskoni mielestä tämä on parasta ikinä, ja täytyy myöntää, että törkeän hyvää on.
Toisella kerralla tein kinuskin puolitoistakertaisena, mielestäni parempi niin että sitä on reilusti.
Samalla lisäsin myös pohjaan suolapähkinöitä vähän rouhittuna.

 

Pohja:
4 kananmunaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
2dl piimää
200g voisulaa
(suolapähkinöitä)

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään sekä voisula ja piimä keskenään. Kaada vaahtoon vuorotellen jauhoja ja piimä-voisulaa (+vähän rouhitut pähkinät). Sekoita hyvin. Paista 200c n.15min. Jäähdytä pohja, mutta älä päästä kylmäksi asti.


Kinuski: 
5dl (7,5dl) vispikermaa
3dl (4,5) fariinisokeria
3tl (5) vaniljasokeria
3rkl (4-5rkl) voita

Kinuskin keittäminen vaatii pitkää pinnaa. Keitä kermaa ja fariinisokeria 15-20 min (mulla menee aina kauemmin...) hiljalleen kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi. Kaada kinuskia ihan ohut kerros pohjan päälle. Kinuskin tulee olla riittävän paksua, jottei se imeydy pohjaan.



Pinnalle:

200g suolapähkinöitä
Ripottele pähkinät ohuen kinuskin päälle ja kaada loput kinuskit pähkinöiden päälle ja levitä.



Suklaakuorrutus:

200g fazerin punanen suklaalevy (vaaleaa maitosuklaata)
2dl vispikermaa

Lämmäitä kattilassa miedolla lämmöllä suklaa ja kerma. ÄLÄ kuitenkaan kiehauta. Sekoita tasaiseksi. Kaada kinuskin päälle ja laita jääkaappiin jämähtämään. Leikkaa paloiksi.




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti