lauantai 12. marraskuuta 2016

Kaalilaatikko





Mun mummu teki maailman parasta kaalilaatikkoa.
Mittana kahvikuppi, vanhassa puuhellassa.
Vaikka ohje saatiin, mausta vaan ei tuu läheltäkään samanlaista.
Joten vuosiin en ole edes ajatellut kaalilaatikon tekoa.
Tänä syksynä nappasin ohjeen Yhteishyvästä, ja kokeilin sitä.
Vähän lisää suolaa (jäin miettimään, unohinko kokonaan laittaa sen..ei mitään mielikuvaa asiasta)
 ja jotain maustetta, vähän liian mautonta tuli.
Puolukkahillon kans ihan ok apetta kuitenkin.
Kovin ikävä haju tuossa kaalissa on...lapset ihmetteli koulusta tullessaan, mikä meillä märäntyy..










1kg kaalia
2 sipulia
2rkl öljyä
400g riisiä
2dl puuroriisiä
5dl vettä
1 suolaa
3rkl siirappia
1½tl suolaa
1rkl meiramia (Ei ollu, yrttisekoitusta tilalle.)
½tl pippuria
3dl lihalientä
korppujauhoja, voinokareita

Kypsennä riisi suolalla maustetussa vedessä.
Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla öljyssä.
Suikaloi kaali ja paista se isossa vokissa tai pannussa pehmeäksi.
Sekoita ainekset. Mausta siirapilla, suolalla, meiramilla ja pippurilla.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Lisää lihaliemi. Ripottele päälle korppujauhoja ja muutamia voinokareita.
Paista 175 asteessa reilu tunti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti