perjantai 4. joulukuuta 2015

Pajalan puuro


Puuroa tylsempää postattavaa tuskin löytyy...
Puollustukseksi täytyy sanoa, että tämä on oikeasti hyvää!
Mä en valitetavasti ole puuroihminen, mutta Pajalan puuro kyllä maistuu.
Myös lasten kommentit olivat positiivisia, joten tätä keitetään toistekin.

Ohjeesta poiketen liotin luumuja ja aprikooseja vain muutaman tunnin, mutta vetäisin ne sauvasekoittimella soosiksi tuon ensimmäisen kiehauttamisen jälkeen.
Myös ruokosokeria lisäsin hieman, sen voi kyllä jättää poiskin jos niin haluaa.


4-5 annosta
1 litra vettä
2 rkl pellavansiemeniä
10 kuivattua luumua
10 kuivattua aprikoosia
½ dl leseitä
2 ½ dl neljän viljan hiutaleita
(1 rkl ruokosokeria)
½-1 tl suolaa

Paloittele luumut ja aprikoosit. Mittaa vesi kattilaan. Liota siinä kuivattuja hedelmiä ja pellavansiemeniä yön yli (8-10 tuntia).
Kiehauta sitten kattilassa oleva seos. Lisää siihen leseet ja hiutaleet. Anna hautua 15 minuuttia ja mausta lopuksi suolalla.






2 kommenttia:

  1. Höpsis! Puuropostaus ei ole tylsää! :D Itse suurena puuroihmisenä otin ohjeen muistiin oikein mielelläni. ;)

    VastaaPoista